середа, 11 травня 2016 13:19

В ЄБРР розповіли про плани щодо Одеського припортового

В ЄБРР розповіли про плани щодо Одеського припортового
Франсіс Маліж. Фото: megabank.net

Європейський банк реконструкції і розвитку планує викупити частину акцій Одеського припортового заводу.

Про це заявив Франсіс Маліж, керуючий директор ЄБРР по Східній Європі та Кавказького регіоні виданню "Reuters".

"ЄБРР зміг би взяти 15-25% частки в приватизації найбільшого виробника хімічної продукції країни, Одеського припортового заводу, на аукціоні, який може відбутися не пізніше наступного місяця", - цитує його видання.

ЄБРР також може допомогти Києву у відокремленні управління трубопровідними потужностями від основної частини державної енергетичної компанії "Нафтогаз". На думку високопоставленого чиновника, це рішення стане ще одним знаковим кроком для України, яка намагається побороти задушливу корупцію в країні.

"Нафтогаз" раніше був одним з найтемніших закутків української економіки. Це революція ", - заявив Френсіс Маліж Reuters.

Ще однією проблемою України високопоставлений чиновник вважає заплутаний процес призначення нового генерального прокурора. Після виходу в минулому місяці ряду підтримуваних Заходом реформаторів, новостворений уряд України має якомога швидше заявити про себе з кращого боку:

"Нам потрібні чіткі, рішучі та оперативні дії з боку (української, - ред.) влади, починаючи з самого верху, яка повинна швидко призначити шановного і компетентного генерального прокурора".

Як повідомляє Reuters, саме поєднання цих проблем, так само як і труднощі в запуску системи прозорих тендерів і управління, обумовлюють те, що 2 мільярди євро вже виділених коштів для України залишаються неосвоєними.

Маліга також висловив надію, що поступово вся ця сума почне повноцінно працювати на українську економіку, проте визнав, що в цьому році обсяг виділених коштів для України ледь зможе досягти позначки в 1 мільярд євро.

Читайте також: Україні дали 3 місяці на запуск реформ

"Цей уряд має певний кредит довіри, однак не має такої розкоші, як час", - заявив Reuters Франсіс Маліж, додавши, що перед урядом Гройсмана стоїть завдання в оперативному проведенні колосального обсягу реформ.

Зараз ви читаєте новину «В ЄБРР розповіли про плани щодо Одеського припортового». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути