пʼятниця, 26 жовтня 2012 07:14

У Донецькому "УДАР" готують Майдан - ПР збирається вкрасти 10% голосів

У Донецькому "УДАР" готують Майдан - ПР збирається вкрасти 10% голосів
Фото: Тетяна Заровна

У Донецькому відділенні "УДАРу" вже знають яку кількість голосів місцевих виборців має намір вкрасти у них владу 28 жовтня.

- Є витік інформації - можна цьому вірити, можна не вірити, але 3,5% - це максимум, який вони віддадуть нам. У ПР заплановано показати такий результат, - розповів під час прес-конференції 25 жовтня юрист і кандидат в народні депутати від "УДАРу" за списком Віктор Яковлєв. - І вони ж самі кажуть, що мають 45 - 50% підтримки у донеччан. А їм потрібно взяти в Донбасі 70-80%. Інакше провалиться рейтинг, запланований по всій Україні. Інакше вони не зможуть отримати в парламенті 85 місць - цифра, яку вони назвали. Я беру комплекс даних - все, що вони говорять, їх офіційний сайт, і аналізую задачі, які вони перед собою ставлять.

На думку донецьких ударовців, щоб отримати запланований результат, в ПР можуть вдатися до двох технологіям.

- На кожну дільницю припадають конкретні цифри - скільки потрібно забезпечити голосів за ПР. Вони проводять тренінги серед членів комісій - як правильно вкидати бюлетені. Але наш мінімальний рейтинг 10,8% у Донецьку, а до 3,5% понизити результат шляхом вкидання бюлетенів неможливо. Тому ПР вдасться до повної фабрикації. Є інформація з комісій, що вже заготовлені протоколи. Або це буде тупа крадіжка бюлетенів, або перепишуть протоколи - тобто, те що ми вже проходили в 2004 році, - розповів Яковлєв.

На думку Віктора Яковлева похибка, що дозволяє фальсифікації в межах 10% уже закладено у виборчому законі.

-Ми отримаємо стільки, скільки партія влади нам намалює - всі говорять про це, як про неминучий, і ми неначе погоджуємося. В самому законі записано, що голосування на дільниці може бути визнано не дійсним тільки в разі, якщо більше 10 відсотків буде зайвих бюлетенів. Тобто - число вкинутих бюлетенів допускається до 10%! А якщо 9,99% бюлетенів ви вкидають - це чесні вибори. Цю норму фальсифікації, яка є в законодавстві, прийшовши у Верховну раду, ми змінимо в першу чергу. Будь-яке порушення повинно приводити до визнання виборів на дільниці не дійсними.

"УДАР" готовий стати ініціатором нового Майдану, якщо невтішний прогноз втілиться в сумнівний результати виборів.

- У нас є 19,5% підтримки в країні і 15 в Донецьку, - завив керівник обласного осередку "УДАРу" Єгор Фірсов. - Але вибори проходитимуть за донецьким правилами. Тому вже завтра біля облдержадміністрації з'явиться наше наметове містечко.

Як обіцяє Фірсов, це буде громадське містечко. Він сподівається, що туди прийдуть всі незадоволені результатом. На проведення такої акції в Донецьку "УДАР" вже подав заявку.

- У нас були політики, які вважали, що Майдан - це вони, що помаранчеве явище-це вони. Але це явище соціальне, на Майдані збиралися не прихильники однієї якоїсь партії. Там ідея була одна - чесні вибори, - нагадав Віктор Яковлєв.

Зараз ви читаєте новину «У Донецькому "УДАР" готують Майдан - ПР збирається вкрасти 10% голосів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути