субота, 09 лютого 2013 19:37

"У депутатській недоторканності немає сенсу, якщо можна зняти повноваження" - політолог

"У депутатській недоторканності немає сенсу, якщо можна зняти повноваження" - політолог
Сергій Таран Фото: ua.golos.ua

Скасування Вищим адміністративним судом депутатських повноважень Павла Балоги та Олександра Домбровського дестабілізуватиме поняття депутата в суспільстві. Таку думку у коментарі Gazeta.ua висловив голова правління Центру соціологічних та політологічних. досліджень. "Соціовимір" Сергій Таран.

"Це дестабілізуватиме не просто роботу Ради. Це дестабілізуватиме поняття депутата в українському суспільстві. Тому що, якщо з нього можна знімати рішенням суду повноваження і це буде доведено до реальності, то вага депутатів буде значно нижчою. Фактично втратиться сенс депутатської недоторканності. Адже якщо зараз у такий спосіб можна знімати з депутата повноваження, то по суті у депутатській недоторканності немає сенсу. Тому що будь яким рішення суду, а українське судочинство у нас абсолютно залежить від влади, можна знімати недоторканність з будь-якого депутата. Перший висновок, що це рішення означає те, що депутатської недоторканності поки що не існує", - сказав політолог.

За його словами, таке рішення ВАСУ підриває довіру до інших інституцій влади.

"Рішення це абсолютно глухе,тому що воно також підриває довіру до інших інституцій влади. Якщо рішенням суду можна знімати повноваження депутатів, які тільки що прийняли присягу, чому не можна рішенням суду зняти повноваження з президента, який погано виконує свої повноваження? Це так само може стосуватися будь-якого іншого органу влади. Ми чудово знаємо наскільки у нас не кваліфіковані і непрозорі суди. Виходить так, що подібним рішенням в країні можна зняти будь-яку людину з посади. У тому числі президента. Тому це підриває довіру взагалі до інституцій і тут справа не лише у самому парламенті. Тому це рішення надзвичайно негативно вплине як на укаїнський парламент, так на важливі українські демократичні інституції",- додав Таран.

Нагадаємо, вчора у своєму Facebook Віктор Балога написав, що його брата Павла Балогу, а також Олександра Домбровського ВАСУ позбавив депутатських мандатів. На сайті відомства цю інформацію досі не оприлюднили.

Зараз ви читаєте новину «"У депутатській недоторканності немає сенсу, якщо можна зняти повноваження" - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

29

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути