середа, 27 травня 2015 10:47

У справі Єфремова не буде швидкого результату - політолог

У справі Єфремова не буде швидкого результату - політолог
Фото: www.unian.info

Пропозиція спікера Володимира Гройсмана допитувати депутатів в стінах парламенту має логіку. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Цибулько.

За його словами, у Верховній Раді можна відвести спеціальну кімнату для допитів нардепів. "Наприклад, у будівлі парламенту є храм. Чому там не може бути прокуратури? Зробили б таке маленьке дзеркало держави. Якщо політична сила не може змусити депутата бути слухняним та співпрацювати з іншими органами влади, треба щось придумувати. Діяти так, щоб у виборця не було підстав думати, що політики живуть у паралельному існуванні. Культуру законослухняності, в першу чергу, мають демонструвати саме парламентарі", - наголосив експерт.

Говорячи про те, чому депутати не хочуть ходити на допит у справі екс-"регіонала" Олександра Єфремова, Цибулько зауважив: "Генпрокуратура - це останній інструмент у розбірках фінансово-політичних кланів. Коли прокуратура виступає "важким тупим предметом" у руках опонентів, ставлення до неї відповідне. Навіть у випадку, коли прокурорські процедури не є загрозою".

Політолог вважає, що у справі Єфремова не буде швидкого результату. "У владі в Києві є група впливових людей, які вважають, що, домовившись з ним, буде легше повернути окуповані території Донбасу. Кадри колишнього керівника фракції Партії регіонів досі залишаються в органах місцевого самоврядування. Але було б найпростіше "обезголовити цю гідру", засудити його, колишнього керівника Луганської облради Валерія Голенка та ще кількох персонажів з їхнього кола. Бо насправді у нас з'явилися там окупанти саме тому, що Єфремов вчасно не був засуджений. Тепер причини та наслідки переставляють місцями і намагаються на тому вибудувати свою спеціальну політику - захопити певний політичний плацдарм. Насправді все просто: якщо влада хоче регламентувати відносини із Опозиційним блоком, треба звертати увагу й на своїх корупціонерів. Для початку мають своїх саджати, щоб чужі боялися", - пояснив він.

Нагадаємо, начальник Управління спецрозслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк заявив, що завершити розслідування у справі Олександра Єфремова, якого підозрюють у причетності до зловживань при прийнятті диктаторських законів 16 січня, заважають нардепи, які не приходять на допити.

Зараз ви читаєте новину «У справі Єфремова не буде швидкого результату - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути