пʼятниця, 09 серпня 2013 17:32

В "Чесно" не заспокояться, поки не побачать декларації Симоненка, Єфремова та інших

В "Чесно" не заспокояться, поки не побачать декларації Симоненка, Єфремова та інших
Олег Рибачук. Фото: www.2020.kiev.ua

Активісти руху "Чесно" розгорнуть широку публічну кампанію з вимогою показати громадськості декларації про доходи народних депутатів України.

Про це заявив один з координаторів руху, керівник "Центру UA" Олег Рибачук.

"Нам потрібен суспільний резонанс. Ми хочемо цю справу довести до кінця і будемо розгортати публічну кампанію, вимагаючи показати людям депутатські декларації про доходи", - сказав Рибачук у п'ятницю, коментуючи рішення Київського адміністративного суду відмовити учаснику "Чесно", Віктору Тарану, в позові до Апарату Верховної Ради про надання громадськості копій декларацій лідерів депутатських фракцій і спікера ВР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд дозволив депутатам не афішувати свої декларації про доходи

За словами Рибачука, активісти "Чесно" раніше надіслали нардепам листи-запити з проханням надати громадськості копії їхніх податкових декларацій, але погодилося на це менше 80 парламентаріїв. Вісім людей відмовилися надати інформацію, ще частину даних вдалося зібрати у відкритих джерелах.

"Тобто сьогодні громадськість може отримати інформацію по 208 депутатам - а це менше половини від складу парламенту", - зазначив в коментарі Таран.

Він також додав, що відмовляючись надати дані своїх декларацій, депутати порушують норми законів про доступ до публічної інформації та про засади запобігання та протидії корупції.

"Депутати, які приймають закони, стають першими їх порушниками", - зазначив Таран.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лише десяток депутатів готові персонально відзвітувати про свою піврічну роботу - ЧЕСНО

Він додав, у "Голосі України" на сьогодні можна ознайомитися тільки з витягами з декларацій Віталія Кличка, Арсенія Яценюка, Олега Тягнибока і Володимира Рибака. Інформації про декларації Петра Симоненка та Олександра Єфремова у відкритому доступі немає.

Таран також повідомив, що Центр політичних студій та аналітики також звертався з проханнями надати копії податкових декларацій до представників влади в регіонах - близько третини з них відмовилися.

"Ми вже направили звернення до Генпрокуратури та обласні прокуратури з вимогою притягнути цих чиновників до відповідальності і зобов'язати таки надати інформацію громадськості", - сказав він.

Зараз ви читаєте новину «В "Чесно" не заспокояться, поки не побачать декларації Симоненка, Єфремова та інших». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

33

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути