Ексклюзиви
вівторок, 06 серпня 2013 18:41

"75 тисяч гривень зарплати не доїхали в округ № 59" - колишні працівниці "УДАРу"
6

Фото: Фото: Тетяна Заровна

Сьогодні під час брифінгу партії "УДАР" у Донецьку колишні робітниці штабу округу № 59 у місті Мар'їнка (Донецької області) звинуватили керівників обласної партійної структури в невиплаті зарплати за жовтень минулого року.

На це обласний лідер партії Єгор Фірсов відповів, що не знайомий з цими жінками.

А його заступник Денис Каплунов заявив, що всі працівники штабу "працювали за ідею" - тобто, були волонтерами.

"Волонтерами ми не були - з обласного штабу нам привозили зарплату і за серпень, і за вересень, у мене зарплата була 700 доларів, - каже Ганна Дейнега, яка працювала в штабі 59-го округу керівником агітаторів. - Потім керівник обласного штабу сказав, що 75 тисяч відправили керівнику нашого Мар'їнського штабу. А той просто слухаку не бере. Купив собі після виборів джип "Ніссан". Особисто мені не доплатили 525 доларів. Ми думаємо, вони поділили наші гроші між собою. І вже 9 місяців годують нас обіцянками" .

"З самого початку глава обласного штабу пояснював, що Донецьку не доплатив Київ, - каже Ніна Михайлова з м. Селідове. - Потім казав: "Чекайте". Потім нам дали зрозуміти, що грошей не буде, так як один з членів штабу всі наші гроші вже отримав. Всього нас 16 чоловік з округу - тих, кому не заплатили, ми всі приїжджали навесні до Єгора в Донецьк на зустріч. А він тепер каже, що нас не знає".

"Ми стояли в наметі, роздавали листівки. Обіцяли по сто гривень на день. За жовтень 1200 гривень так і не заплатили. Усе будувалося на довірі, а тепер один на одного кивають, Єгор - на Михайла Костянтиновича, який командував штабом у 59 окрузі, а Михайло Костянтинович - звалює на Єгора. Нас кинули", - каже Олена Резнікова з Вугледара.

Агітатори не оформлені офіційно. За їх словами, оплату їм привозили з Донецька і видавали готівкою. На доказ жінки пред'являють аудіозаписи розмов з представниками штабу, яких звинувачують у невиплаті, і листування в скайпі.

Колишні агітатори створили в інтернеті групи під назвою "Удар-кидалово", знайшли друзів по нещастю в інших регіонах.

"Ми розчарувалися в опозиції повністю. Симпатизували Віталію Володимировичу дуже. А тепер думаємо, що він не чесних людей набрав у свої штаби", - каже Лілія Плескач з Мар'їнки.

"Тисячі людей по всій Україні не отримали гроші за роботу на минулих виборах у штабах "УДАРу". Багато судяться, але безрезультатно", - стверджує Ганна Дейнега.

Зараз ви читаєте новину «"75 тисяч гривень зарплати не доїхали в округ № 59" - колишні працівниці "УДАРу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути