вівторок, 04 лютого 2014 12:29

В Черкасах шахраї "збирають" гроші на лікування травмованої активістки Майдану

В Черкасах шахраї "збирають" гроші на лікування травмованої активістки Майдану

Невідомі поширюють інформацію з номерами карток, на які просять перераховувати гроші для лікування 25-річної черкащанки Ольги Галушко. Називаються її братами чи батьком, хоча дівчина єдина донька у матері і виховувала її жінка без чоловіка.

Про це повідомила матір Ольги Наталя Галушко.

23 січня під час спроби штурму будівлі Черкаської облдержадміністрації хтось із четвертого поверху будівлі кинув на голову Олі кількакілограмовий вазон. Дівчина майже сім днів пробула у комі. За перший тиждень лікування Оля перенесла дві операції. Зараз вона знаходиться у відділенні нейрореанімації третьої міської лікарні Черкас.

"Оля прийшла у свідомість на сьомий день, - говорить матір дівчини. - На апараті штучного дихання вона була перші дні, далі дихала сама через трубку. Мене вона впізнає, лівою рукою може тримати за руку. Ще не сприймає того, що їй говорять. Лікарі кажуть треба час. Прикро, що з'явилися якісь люди, які від імені Олі збирають гроші на власні потреби. Подруги Олі знайшли оголошення, у яких нібито батько Олі просить перераховувати гроші на її лікування. Ще кажуть, що були ще оголошення якісь. Але я Олю ростила сама, колишній чоловік зараз на роботі у Білорусі, він оголошень ніяких не давав. Не розумію для чого це роблять".

Наталя Миколаївна дякує всім, хто підтримує її дочку.

"Хочу подякувати найближчим подругам Олі та всім друзям, - говорить Наталя Галушко. - Нас підтримують люди з усієї країни і навіть із закордону. Дзвонили з Парагваю, Італії, Франції, США. Перший етап лікування оплатила обласна рада. Лікарі не роблять ніяких прогнозів наперед, тому скільки буде потрібно коштів у майбутньому не знаю. Вона всім допомагала, пробивна. Мені сказали, що Оля за всю Україну молилася, а тепер вся країна молиться за неї. Підходять люди на вулиці, хворі у лікарні, морально дуже підтримують".

Черкаські майданівці розмістили в мережі Інтернет фото ймовірного кривдника Ольги. Чоловіка сфотографували у вікні, після того як впав вазон. Міліція поки що не знайшла його. Наталія Галушко написала заяву у прокуратуру.

Ольга - екологічний правозахисник. Кожного року вона організовує студентів для захисту від винищення в Холодному яру підсніжників, навчається у аспірантурі одного з київських вузів. Працює екскурсоводом Чигиринському історико-культурному заповіднику "Холодний яр".

Гроші на лікування Олі можна перераховувати на картку Галушко Наталії Миколаївни. Номер картки у Приватбанку: 516 875 537 0340818.

Зараз ви читаєте новину «В Черкасах шахраї "збирають" гроші на лікування травмованої активістки Майдану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути