субота, 11 серпня 2012 13:35

У "Батьківщині" заявили, що відеокамери на дільницях не врятують вибори від фальсифікацій

У "Батьківщині" заявили, що відеокамери на дільницях не врятують вибори від фальсифікацій
Сергій Подгорний розкритикував встановлення відеокамер на виборчих дільницях. Фото: radiosvoboda.org

Попри наявність на виборчих дільницях відеокамер спостереження підрахунок голосів транслюватись не буде.

Про це в ефірі телеканалу ТВі повідомив народний депутат від фракції "БЮТ-Батьківщина" Сергій Подгорний.

"Підрахунок голосів не буде транслюватись. У законі так записано. Камера буде спостерігати, але ніхто не зможе подивитись, як воно там відбувається", - сказав Подгорний.

За його словами, отримати відеозапис з тої чи іншої дільниці можна буде вже після виборів, звернувшись до Центрвиборчкому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яценюк: Влада хоче поставити веб-камери на дільницях, щоб залякати людей

"Але враховуючи те, що сьогодні у ЦВК розклад сил на користь влади, ніхто не отримає ці речі. Більше того, у нашому законодавстві так написано, що, які б записи не були, вони не можуть слугувати підставою для того, щоб визнати вибори не дійсними навіть на одній дільниці. Закон чітко каже, коли вибори є недійсними на дільниці. Там всього 4 пункти. Те, що камера там покаже, це не буде враховуватись ані судом, ні вищою виборчою комісією", - пояснив "бютівець".

На переконання політика, встановлення веб-камер на всіх виборчих дільницях країни є профанацією самої ідеї чесних виборів.

"Влада хоче показати світовій спільноті, що у нас все буде демократично і прозоро, а насправді цього не буде. Основна фальсифікація виборів вже почалась", - підсумував Подгорний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Викинути мільярд на камери — це дуже "жирно" для України" - екс-голова ЦВК

Нагадаємо, на днях президент Віктор Янукович підписав закон "Про особливості забезпечення відкритості, прозорості та демократичності виборів народних депутатів 28 жовтня 2012", згідно з яким на встановлення веб-камер на всіх виборчих дільницях країни з держбюджету буде виділено 993,6 млн грн. Верховна Рада ухвалила цей закон ще 6 липня.

Згідно із законом передбачається, що сам перебіг голосування транслюватимуть через веб-камери на відповідному веб-сайті. Після завершення голосування і до підписання протоколу дільничної виборчої комісії система відеоспостереження функціонуватиме в режимі відеозапису.

Зараз ви читаєте новину «У "Батьківщині" заявили, що відеокамери на дільницях не врятують вибори від фальсифікацій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути