Ексклюзиви
середа, 17 квітня 2013 23:28

В Азарова пропонують штрафувати несумлінних чиновників

В Азарова пропонують штрафувати несумлінних чиновників
Михайло Бродський. Фото: ye.ua

Уряд схвалив законопроект, що передбачає, в разi вчинення чиновниками неправомiрних дiй, адмiнiстративнi стягнення у виглядi штрафу в розмiрi вiд 850 до 2,5 тис грн.

Як повiдомив голова Державної служби України з питань регуляторної полiтики та розвитку пiдприємництва Михайло Бродський, вiдповiдний законопроект "Про внесення змiн до деяких законодавчих актiв України щодо здiйснення державного контролю у сферi господарської дiяльностi" уряд схвалив ще 27 березня поточного року, i найближчим часом його буде внесено на розгляд до парламенту.

За словами Бродського, законопроект передбачає адмiнiстративну вiдповiдальнiсть державних органiв контролю за порушення порядку здiйснення планових i позапланових контрольних заходiв. Зокрема, законопроект передбачає штрафнi санкцiї для чиновникiв у розмiрi вiд 850 до 1,7 тис. грн за порушення термiнiв перевiрок пiдприємцiв; перiодичностi здiйснення планових контрольних заходiв; проведення безпiдставних перевiрок, а також проведення перевiрок без своєчасного письмового повiдомлення або з порушення термiнiв надання такого повiдомлення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Держфінінспекція заявила, що зменшила кількість перевірок підприємств у 10 разів

Також штраф буде накладено в разi проведення планових заходiв здiйснення контролю без узгодження з центральним органом виконавчої влади, а також у разi проведення перевірки з питань, які не належать до компетенції органу контролю, який здійснює перевірку.

Адмiнiстративнi стягнення буде накладено на чиновникiв у разi витребування документiв, iнформацiї, зразків продукції, якi не належать до предмета контролю, а також у разi ненадання або надання, але з порушенням термінів, акта перевірки, складеного за результатами контрольних заходiв.

Повторне порушення протягом року пiсля накладення адмiнiстративного стягнення спричинять накладення штрафу на чиновникiв у сумi вiд 100 до 150 неоподатковуваних податком мiнiмальних доходiв громадян (1,7-2,5 тис. грн).

"Такого в Українi ранiше не було, i я сподiваюся, що всi фракцiї в парламентi проголосують, оскiльки для пiдприємця не повинно мати значення, яка це влада. Вiн має платити податки та створювати робочi мiсця", - сказав Бродський.

Вiн також уточнив, що в разi судових розглядiв суб'єктом подання судового позову буде Держкомпiдприємництва.

Зараз ви читаєте новину «В Азарова пропонують штрафувати несумлінних чиновників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути