четвер, 26 грудня 2013 21:45

В Австралії вимагають санкцій проти української влади через хвилю терору

В Австралії вимагають санкцій проти української влади через хвилю терору
Союз українських організацій Австралії (CYOA) та українці в Австралії глибоко обурені хвилею терору, яка заливає кров'ю мирних протестувальників надію на українське європейське майбутнє. Про це йдеться в заяві організації.

"Цинічні криваві показові розправи над активістами протестів, журналістами, громадськими діячами, зокрема над Тетяною Чорновіл та Дмитром Пилипцем, переконливо доводять, що антинародний режим остаточно перейшов межу людяності і законності", - йдеться в тексті заяви, текст якого цитує прес-служба "Батьківщини".

У зв'язку з цим СУОА закликає світову спільноту звернути увагу на порушення прав людини в Україні. "Українці, які живуть за межами України, вимагають від своїх урядів санкцій до політиків, які причетні до кровопролиття і репресій проти мирних протестувальників", - заявляють автори документа.

СУОА також звернулася до уряду Австралії з вимогою гостро засудити ці події і ввести санкції проти політиків, індивідуалів та організацій, які пов'язані з побиттям і терроризированием мирних активістів та журналістів.

Нагадаємо, журналістка і активістка Евромайдана Тетяна Чорновіл була жорстоко побита в ніч на 25 грудня на Бориспільській трасі недалеко від Києва.

Міліція відпрацьовує кілька версій нападу на активістку і журналістку Тетяну Чорновіл. Серед основних - її професійна діяльність, ДТП та можливі провокації з боку певних осіб.

Раніше Чорновіл ходила з активістами до резиденції президента в Межигір'ї, їздила знімати будинку міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка та генпрокурора Віктора Пшонки. Під час останньої зйомки за нею стежили "беркутівці".
Зараз ви читаєте новину «В Австралії вимагають санкцій проти української влади через хвилю терору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

79

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути