Ексклюзиви
субота, 16 березня 2013 14:55

"Уявляєте, щоб в Берліні стояв пам'ятник Гітлеру?" - Тягнибок про знищення Леніна

"Уявляєте, щоб в Берліні стояв пам'ятник Гітлеру?" - Тягнибок про знищення Леніна
Олег Тягнибок Фото: gazeta.ua

В Україні не виконується закон, згідно з яким мають бути ліквідовані всі тоталітарні символи. Про це Gazeta.ua заявив лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок.

"Є закон, згідно якого всі тоталітарні символи мають бути ліквідовані. Але цей закон чомусь не виконується. Значить, громада буде виконувати, ми будемо самі їх нищити", — прокоментував Тягнибок дії "Свободи" щодо нищення пам'ятників Леніну.

"Ми показали приклад, що потрібно робити, коли не виконуються закони. І зараз нам приходять фотографії, приходять звіти з різних областей. Про те, як у них виконуються рішення проти комунікації", - зазначив він.

Ідею, що всі пам'ятники – наша історія, Тягнибок не визнає.

"Ви уявляєте, щоб в Берліні стояв пам'ятник Гітлеру? Ми маємо катів, які знищували мільйони людей, залишати для історії? Не варто. Хоча у нас є пропозиція цивілізованого вирішення цього питання. Як це зробили, наприклад, в Угорщині. Або у Ризі. Музей під відкритим небом. Зносяться ті всі пам'ятники Леніну, всі ті "жінки з веслом", горністи, барабанщики. І буде прекрасний музей. Платний. Туристи туди будуть приїжджати. Ми навіть місце знайшли, де цей музей буде ідеально виглядати", - наголосив політик.

Не всі пам'ятники зможуть потрапити у цей музей.

"Тому що не всі мають таку вже історичну цінність. І ми це зробимо. Думаю, це буде дуже кльово. Навіть у Молдові заборонили всі комуністичні символи. Офіційне рішення було. Все знесено. Всі назви вулиць і міст, все переіменовано. А ми в Україні говоримо, що то є якійсь історичні спомини? Думаю, що це неправильно", - запевнив Тягнибок.

Зараз ви читаєте новину «"Уявляєте, щоб в Берліні стояв пам'ятник Гітлеру?" - Тягнибок про знищення Леніна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

284

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути