пʼятниця, 17 липня 2009 16:21

Ющенко збиратиме сміття на Говерлі

Ющенко збиратиме сміття на Говерлі

Голова Івано-Франківської облдержадміністрації Микола Палійчук спростовує інформацію про те, що гуцули виступають проти сходження Президента України Віктора Ющенка на Говерлу.

Про це він заявив сьогодні на прес-конференції.

За словами Палійчука, у пресі з"явилися публікації про те, що "нібито, гуцули виступають проти сходження на Говерлу за участю Президента України Віктора Ющенка".

"Наскільки мені відомо, люди з Івано-Франківщини, підписи яких стоять під розповсюдженим листом, ніякого стосунку до нього не мають і свої підписи не ставили, - заявив Палійчук. – Говерла є чистою, і всі підходи до неї з боку Прикарпаття прибрані. Якщо з чийогось боку є сміття, то його треба прибрати, а не робити різні заяви".

Палійчук не виключив, що поява в ЗМІ такого листа може мати політичний підтекст.

Губернатор зауважив, що сходження на Говерлу не є суто партійною акцією "Нашої України". За його словами, девіз акції: "Чиста Говерла – чиста Україна!".

"Кожен учасник сходження отримає поліетиленовий кульок і по дорозі назад прибиратиме сміття", - зауважив він, додавши, що акція не є масовою.

Президент України Віктор Ющенко 18 липня планує здійснити сходження на найвищу точку в Україні – гору Говерлу. Вже традиційно у такий спосіб Президент та всі бажаючі відзначають День проголошення Державного суверенітету України.

За даними прес-служби Президента, сходження розпочнеться з мітингу з нагоди річниці проголошення Декларації про державний суверенітет України, в якому візьмуть участь активісти партії "Наша Україна", представники центральних та місцевих органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, народні депутати України, делегації з регіонів, громадськість.

16 липня керівники громадських організації краю розповсюдили відкритий лист до глави держави, в якому закликали його утриматись від сходжень на Говерлу.

"Ми, гуцули – віковічні оборонці й охоронці Карпат - закликаємо Вас відмовитися від масових сходжень на найвищу гору України Говерлу через вже завдану природі шкоду і загрозу нових екологічних наслідків", - наголошується в листі.

За словами авторів листа, після кожного такого масового сходження "довго і тяжко відходять гори, люди й тварини, позаяк під час цих акцій і після них маємо паралізований рух автотранспорту, гори сміття, гектари стоптаних альпійських лук", повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко збиратиме сміття на Говерлі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути