понеділок, 22 березня 2010 16:54

Ющенко захистив Бандеру від посягань Януковича

Ющенко захистив Бандеру від посягань Януковича

Екс-президент Віктор Ющенко заявляє, що рішення про присвоєння звань Героя України Степану Бандері і Роману Шухевичу не підлягають відкликанню.  

Про це йдеться у заяві Ющенка, поширеній його речником Іриною Ванниковою.

"Доки своє слово у цьому питанні не скаже Конституційний Суд України, будь-які подібні спроби будуть незаконними", – заявив Ющенко.

Він також вважає, що "нинішньому президенту варто не підтримувати рішення, які провокують суспільний розбрат, а працювати на єднання українського суспільства".

На думку Ющенка, "штучне розпалювання пристрастей навколо пам"яті" Бандери і Шухевича і "різного роду спекуляції" спрямовані на "політизацію питань національної пам"яті і провокують протистояння в суспільстві".

"Постійне повернення до питання про нагородження Бандери і Шухевича не слугує національним інтересам країни і вельми нагадує спроби реалізувати плани зовнішніх сил щодо дестабілізації ситуації в Україні і збурення громадського протистояння", - заявив він.

Як відомо, раніше газета "Сегодня" писала, що президент Віктор Янукович все таки скасує укази про присвоєння звання Героя України Бандері і Шухевичу до 9 травня.

Українська правда
Зараз ви читаєте новину «Ющенко захистив Бандеру від посягань Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

166

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути