субота, 23 лютого 2013 17:23

Ющенко вважає, що Кузьмін спекулює на його крові

Ющенко вважає, що Кузьмін спекулює на його крові
Віктор Ющенко Фото: gazeta.ua

Колишній президент Віктор Ющенко назвав спекуляцією заяву першого замісника генерального прокурора Рената Кузьміна про можливість примусового збору крові у справі про його отруєння. Про це він сказав 23 лютого після політичної ради партії "Наша Україна".

"Я погоджуся на цю експертизу, якщо побачу в цьому логіку. Мені не зрозуміло, чому після семи років розслідування в справі про моє отруєння потрібна третя експертиза. Відчуваю, що навколо цього виникають каламутні хвилі, мені це не подобається, але цим мене ніхто не залякає", - сказав він.

"Я в письмовій формі запропонував Генеральній прокуратурі дати відповіді на всі ці питання і пояснити необхідність цього. Якщо процедура порушена, то скажіть, хто її порушив, хто винен, відкрийте кримінальну справу і нехай винний відповідає. Якщо міжнародна лабораторія провела непрофесійний аналіз, то скажіть — яка саме?", - додав Віктор Андрійович.

Він також підкреслив, що всі попередні звернення про проведення медичних експертиз зустрічав з позитивною відповіддю.

"Перша медична експертиза у грудні 2004 року була національною. Вона встановила, що слідів отрути в моєму організму немає. Це повна фальсифікація, бо в мене не брали крові, волосся чи шкіри. Наступного року прокуратура після того, як одна з голландських лабораторій знайшла в моїй крові отруту, вирішила зробити повторну медичну експертизу. У "Феофанії" я при 17 свідках здав кров. Її опломбували і відправили до 5 міжнародних лабораторій. Через 30- 40 днів усі лабораторії надали висновок: у крові рівень отрути сягає від 32 до 51 тисяч одиниць. А це — в 50 тисяч разів вище норми. На основі цих результатів Генеральна прокуратура вже 6 років проводить розслідування про моє отруєння. Тричі представники прокуратури виступали із заявами про встановлення факту отруєння", - розповів він.

"А тепер мені в нахабній формі кажуть: "Ви повинні зробити повторну експертизу". Пропонують зробити національну експертизу, до якої я після 2004 року не маю довіри. Припускаю, що мені скажуть про відсутність довіри до тих 4 міжнародних лабораторій. В мене є на це пропозиція: давайте наступну експертизу проведемо з національною і міжнародними лабораторіями", - додав Ющенко.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко вважає, що Кузьмін спекулює на його крові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути