середа, 29 квітня 2009 17:04

Ющенко не хоче підміни "Східним партнерством" інтеграції до ЄС

Ющенко не хоче підміни "Східним партнерством" інтеграції до ЄС
Президент України Віктор Ющенко заявляє, що ініціатива Європейського союзу "Східне партнерство" не сприймається Україною як альтернатива угодам про асоціацію з ЄС, про створення зони вільної торгівлі і спрощення візового режиму, робота над якими ведеться і буде завершена найближчим часом. Про це він заявив під час візиту до Угорщини, повідомляє прес-служба глави держави.

"Ми вбачаємо в цьому той специфічний шлях, який має повторити країна, яка претендує на членство в ЄС і тому угоди про асоціацію, зону вільної торгівлі, про безвізовий режим це є контекст наших відносин з Євросоюзом", – сказав Ющенко.

Проте, за його словами, саме у контексті розширення таких відносин, Україна позитивно ставиться до ініціативи "Східне партнерство". "Це дозволить і Білорусі, і Молдові, і Вірменії, і Грузії, і Азербайджану, і Україні мати більш структурний діалог з Європейським союзом", – наголосив Президент.

"Приємно відзначити, що ЄС відчуває необхідність окремої формули відносин з країнами Східної Європи, які не є членами Європейського союзу. Важливо, що цей формат формулюється окремо, що показує значення і особливість цих відносин", - підкреслив Ющенко, передає РБК-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко не хоче підміни "Східним партнерством" інтеграції до ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути