понеділок, 30 березня 2009 08:18

Ющенко може розігнати Раду

Ющенко може розігнати Раду
Президент Віктор Ющенко не виключив проведення дострокових парламентських виборів.

Про це він сказав в ефірі телеканалу Інтер.

"Дострокові парламентські вибори можливі", - наголосив президент.

Водночас, Ющенко впевнений, що до їх проведення необхідно внести зміни до Конституції та змінити виборчу систему, запровадивши систему виборів за відкритими списками.

Він нагадав, що на розгляді Верховної Ради знаходиться 7 законопроектів, які вносять зміни до виборчого законодавства та запропонував провести серед них рейтингове голосування, а в разі не підтримання жодного, Ющенко пропонує розробити свій законопроект.

Бюджет має найбільший дефіцит за останні 12 років

Він готовий через правовий апарат Cекретаріату президента внести той законопроект, "який би на момент його розробки отримав підтримку".

Щодо небажання уряду вносити зміни до бюджету, Ющенко вважає, що це пов"язано зі страхом сказати народу правду про стан економіки: "Мені здається, що тут є неготовність сказати нації про стан справ. Бо відчуття таке, що коли сказати, що ВВП не має приросту, а має серйозне падіння; чи те, що бюджет має найбільший дефіцит за останні 12 років – це моя версія – людьми це сприйметься як докір не світовій кризі, а деякій іншій кризі".

Глава держави зазначив, що Україна втратила два місяці в переговорах з Міжнародним валютним фондом саме через небажання уряду вносити зміни до бюджету поточного року. "Якщо уряд стверджує, що інфляція у нас буде 9,5%, то програму з таким урядом ніхто не підпише. Бо це не професійно, це не правда", - сказав Президент.

На переконання Ющенка, це нечесна політика.

За матеріалами: УНІАН, Українська правда.
Зараз ви читаєте новину «Ющенко може розігнати Раду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути