пʼятниця, 06 листопада 2009 10:19

Ющенко і Лукашенко згадали про голод і посадили дерево (ФОТО)

Президенти України Віктор Ющенко і Білорусі Олександр Лукашенко вшанували пам"ять жертв Голодомору, повідомляє сайт глави держави.

У Києві глави держав поставили горщики пшениці зі свічками до  і висадили біля Меморіалу кущі калини.

Як повідомляє Головне управління інформаційної політики Секретаріату президента, в ході спілкування з журналістами Ющенко пояснив, що Голодомор в Україні мав одну особливість - впровадження режиму так званих "чорних дощок".

"Голодомор був в Білорусі, Поволжі, Середній Азії, але я хотів би підкреслити: забороняли виїжджати за межі своєї території українцям.

"Чорні дошки" були у нас. У нас 13 тисяч сіл викошено голодом... Це не докір якійсь нації або державі, зокрема, це не докір російському народу або Росії. Це докір режиму, який тоді був, який створив цей геноцид ", - відзначив глава української держави.

У свою чергу, Лукашенко заявив, що приїхав до Меморіалу, щоб вшанувати пам"ять мільйонів жертв трагедії.

"Ми приїхали, щоб віддати честь тим людям, які загинули, адже вони гинули і в нас. У Білорусі теж немало людей загинули", - сказав він.

Нагадаємо, Лукашенко приїхав з дводенним візитом до України 5 листопада.

Учора у форматі "тет-а-тет" він зустрівся з Ющенком. На порядку денному зустрічі президентів - питання розвитку політичного діалогу двох країн, оформлення кордонів, динаміки взаємної торгівлі, співпраця в рамках "Східного партнерства", в паливно-енергетичній сфері.

Крім того, Ющенко і Лукашенко обговорювали реалізацію проекту Євроазіатського нафтотранспортного коридору на базі аверсного режиму роботи нафтопроводу "Одеса-Броди", а також участь українських компаній в будівництві АЕС в Білорусі.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко і Лукашенко згадали про голод і посадили дерево (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути