понеділок, 27 квітня 2009 16:14

Ющенко хоче збільшити українську армію

Ющенко хоче збільшити українську армію
Президент України Віктор Ющенко вніс на розгляд Верховної Ради України проект закону України "Про чисельність Збройних сил України на 2009-2011 роки".

Законопроект розміщений на сайті Верховної Ради України.

Проектом закону передбачено у 2009 році чисельність Збройних сил України залишити у межах фактичної чисельності 2008 року (до 200 тис. осіб, у тому числі до 150 тис. військовослужбовців).

Протягом 2010 року глава держави пропонує провести нарощування бойового потенціалу Збройних сил та довести чисельність ЗСУ до 212 тис. осіб, у тому числі до 162 тис. військовослужбовців, шляхом: нарощування бойового потенціалу військ берегової оборони Військово-Морських Сил; приведення укомплектованості бойових частин Об"єднаних сил швидкого реагування у відповідність із визначеними показниками укомплектованості для функціональних структур; нарощування боєздатності військових частин зенітних ракетних, радіотехнічних військ та збільшення авіаційної компоненти Повітряних Сил Збройних сил України для забезпечення виконання визначених завдань у повному обсязі, підвищення рівня безпеки польотів і експлуатації авіаційної техніки та центрів управління; удосконалення системи управління.

До 31 грудня 2011 року передбачено чисельність ЗСУ залишити у межах фактичної чисельності 2010 року.

За матеріалом: УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко хоче збільшити українську армію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути