понеділок, 22 серпня 2011 09:56

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Ющенко каже, що суд над Тимошенко не є політичним

Ющенко каже, що суд над Тимошенко не є політичним

Колишній президент Віктор Ющенко не вважає, що судовий процес над колишнім прем'єром Юлією Тимошенко є політичним.

Про це він сказав в інтерв'ю газеті Комерсант-Україна "Мені хотілося щоб суд поставив питання про скасування газової угоди".

"Думаю, суд все ж керувався якимись інструментами, передбаченими законодавством. Хоча через це у суспільстві складається недовіра до судової системи і до рішень, які будуть прийняті", - підкреслив колишній президент.

На запитання, чи вважає він Печерський суд заангажованим, колишній гарант відповів так: "Скажіть, а якщо через три дні суд виправдає Тимошенко, якою тоді буде ваша думка про суд та про суддю? Якщо керуватися такою логікою, то потрібно буде визнати, що в цій країні є непідсудна каста! І якщо суд не місце для визначення істини - дайте суспільству альтернативу! Мені ж здається, що суд - це єдино можливий механізм"

За його словами, обидві сторони намагаються політизувати процес.

"Є і те, що посилює недовіру до суду. Насамперед викликає питання те, що підсудні знаходяться під арештом. Що, Валерій Іващенко (колишній в.о. міністра оборони .- ред) тікає з України? Чому Ігор Діденко (колишній перший заступник голови "Нафтогазу" .- ред) вже рік залишається під вартою? А якщо завтра суд вирішить, що він діяв законно, хто віддасть йому рік життя? Те ж стосується Тимошенко. Я розумію, якою була поведінка (Юлії Тимошенко на засіданнях .- ред), як боляче судді було все це вислуховувати. Але я переконаний, що у суду був десяток інструментів, щоб поставити на місце будь-якого підсудного", - резюмував колишній президент.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко каже, що суд над Тимошенко не є політичним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

63

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути