Ексклюзиви
четвер, 05 березня 2015 17:04

Уряд працює в інтересах олігархів - нардеп

Уряд працює в інтересах олігархів - нардеп
УНІАН

Кабмін Арсенія Яценюка не справджує сподівань українців.

Про це у коментарі Gazeta.ua розповів позафракційний нардеп Андрій Іллєнко, коментуючи сто днів роботи уряду, які минають 11 березня.

"Політика ведеться в інтересах великого капіталу, а не українців.Весь економічний тягар переносить на малий, середній бізнес, малозабезпечених людей, бюджетників. Нічого не робиться, щоб олігархи нарешті почали платити податки. Не вводиться прогресивна шкала оподатування, як майже у всіх європейських країнах. Справедлива система - це малі податки для малого бізнесу і навпаки", - розповів він.

Нардеп зазначив, що питань до уряду дуже багато. "На жаль, олігархічні впливи лишились. Надалі діють офшорні схеми. Всі згодні з тим, що минула влада злочинна. Бо вони крали мільярди. А де конфісковані мільярди? Чому бізнес минулої влади лишився і продовжує працювати? Немає реальних дій, щоб позбавити минулу владу джерел доходу", - зауважив політик.

Він зазначив, що від уряду Яценюка не слід очікувати реформ, бо вони не вигідні олігархам. "Навіщо їм рубати дерево, на якому вони сидять? А реформи - це значить сваритись з ними. А цього ніхто не хоче, бо олігархи - це спонсори виборів, доступ до медіа. Тому це замкнуте коло", - сказав Іллєнко.

Нардеп не виключає відставки Кабміну: "В Україні уряди довго не тримаються, в середньому - рік. Важливо зрозуміти, що корінь проблеми не в окремих особистостях, а в політичній системі. Вона не змінилась після Майдану. Навіть небажання змінити виборчу систему вкотре доводить, що ніхто нічого не хоче змінювати. Можна демонстративно покарати пару негідників, взяти для піару парочку іноземців в уряд, але це систему не міняє".

Зараз ви читаєте новину «Уряд працює в інтересах олігархів - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути