пʼятниця, 24 лютого 2017 13:55

Уряд не повинен змушувати людей обирати між пенсією і зарплатою - Вадим Рабинович

Уряд не повинен змушувати людей обирати між пенсією і зарплатою - Вадим Рабинович

Лідер партії "За життя" Вадим Рабинович розкритикував пропозицію міністра соціальної політики Андрія Реви про позбавлення працюючих пенсіонерів права на пенсію в рамках розробленої урядом концепції пенсійної реформи.

Про це народний депутат заявив в передачі "Хто кому Рабинович" на каналі "112 Україна".

"Я взагалі не думаю, що якби людина таке сказала в нормальній країні, залишилася б хоч кілька днів на роботі. Я хочу до розуму трошки звернутися. Ось ми весь час говоримо про те, що у нас не багато робочих місць, не вистачає людей, що їдуть за кордон. Але ви ж повинні бути зацікавлені в тому, щоб люди з великим досвідом, які вийшли на пенсію, але ще в змозі щось зробити, не йшли на відпочинок. Навпаки, їх необхідно інтегрувати в систему. Це зрозуміло будь-якому розсудливому уряду і нашому уряду, але він начебто поставив якусь мету, наприклад, залишити в Україні 10 мільйонів населення, вигнати молодь за кордон", - заявив Рабинович

Крім того, лідер партії "За життя" зазначив, що вважає аморальним з боку уряду взагалі піднімати питання про те, щоб позбавляти пенсії людину, яка працює.

"Ось розповіді про те, що пенсіонери повинні просто одразу припиняти працювати, - це розмови убивць своєї країни. Розмова про те, що пенсіонер не потрібен суспільству, - це питання неповаги і підриву основ будь-якої держави. Людина, яка не розуміє цінності того, що люди мають досвід, - просто дурень", - вважає Рабинович і додає:" Люди, які мають досвід управління в різних сферах - це діамант країни. Ні в якому разі не можна ними розкидатися. Є й етичні речі. Коли людина працює на свою країну, вона повинна мати повагу, а якщо вона її не має, значить, щось не в порядку з системою управління держави. А такі паразити, як Рева, вони просто знищують країну".

Днями міністр соціальної політики Андрій Рева дав інтерв'ю одному з видань, в якому заявив, що уряд розглядає можливість позбавити працевлаштованих пенсіонерів права на пенсію.

"У всьому світі діє правило: або пенсія, або зарплата. Після проведення пенсійної реформи, коли пенсія стане достатньою, потрібно встановити правило: або ти працюєш, отримуєш зарплату і виходиш на пенсію трохи пізніше, але пенсія у тебе буде більше. Або ти йдеш відразу - і отримуєш пенсію, але не працюєш", - заявив Рева.

Зараз ви читаєте новину «Уряд не повинен змушувати людей обирати між пенсією і зарплатою - Вадим Рабинович». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути