четвер, 19 вересня 2013 12:28

Уряд Азарова заборгував зарплат на 1 мільярд грн

Уряд накопичив гігантську заборгованість по соціальним виплатам.

Про це заявила народний депутат фракції "Батьківщина", член комітету Верховної Ради з питань соціальної політики та праці Людмила Денісова, повідомляє прес-служба політсили.

Нардеп повідомила, що отримала документ з даними Державної казначейської служби щодо поточних виплат.

Згідно документу, казначейством станом на 16 вересня невиконаними були платіжні доручення Фонду з тимчасової непрацездатності на суму майже 937 млн. грн., в тому числі невиплата лікарняних склала 430 млн. грн., декретних – 230 млн. грн.

Автор: Фото: http://byut.com.ua
 

Крім того, уряд не оплачує лікування дітей у дитячих закладах оздоровлення. Народний депутат наголосила, що уряд затримує навіть виплату на поховання - 1 млн. 126 тис. гривень.

На думку Денисової "така ситуація з соціальними виплатами склалася через те, що доходи, податки і страхові внески... акумулюються на рахунках Державної казначейської служби, а керують цими виплатами не фонди соціального страхування, а Мінздох, якому цю функцію віддала свого часу провладна більшість", - сказала вона.

"Тепер всі ці кошти знаходяться у загальному котлі в Арбузова і сім'ї Януковича, і розподіляють вони їх так, як їм заманеться", - додала народний депутат.

Автор: Фото: http://byut.com.ua
 
У свою чергу народний депутат фракції "Батьківщина" Андрій Павловський повідомив, що з початку року заборгованість із виплати зарплат зросла на 92 мільйони і склала майже 1 мільярд гривень.

Він зазначив, що вчора на комітеті з питань соціальної політики та праці розглядалася критична ситуація з соціальними виплатами. За його словами, було прийняте рішення звернутися до уряду з вимогою не приховувати реальний стан справ і виконати свої соціальні зобов'язання.

Зараз ви читаєте новину «Уряд Азарова заборгував зарплат на 1 мільярд грн ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

26

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути