середа, 16 березня 2011 12:21

Уряд Азарова розвалює сільське господарство - Кравчук

Уряд Азарова розвалює сільське господарство - Кравчук

Фракція "БЮТ-Батьківщина" закликає уряд вжити термінових заходів для підтримки сільгоспвиробників з метою якісного проведення весняно-польових робіт.

Про це заявив народний депутат Василь Кравчук, повідомила прес-служба БЮТ.

За його словами, поки що уряд Азарова лише заявив про наміри створити робочі групи для оперативного вирішення питання кредитування сільгосптоваровиробників, про забезпечення мінеральними добривами, про поставку 100 тис. тон дизпалива і 60 тис. тон бензину аграрiям за пільговими цінами, що, за словами депутата, складає лише 20% від потреби.

"Але весняно-польові роботи вже розпочалися, а допомоги сільгоспвиробникам від держави на сьогоднішній день так i немає ніякої", - сказав Кравчук.

На думку парламентарія, уряд Азарова "втілює програму не розвитку, а розвалу сільського господарства України".

"Створюються умови для тих, хто володіє 100 тис. га землі і більше.? А що вирощують ці латифундисти? В першу чергу експортно-орієнтовані культури: ріпак, сою, соняшник, пшеницю і кукурудзу. Ці культури за кордоном можна продати значно дорожче, ніж у своїй рідній державі. Крім того, доля села їх не хвилює, та й більшість з них вже давно в Україні не живе", - наголосив народний депутат.

"А ми дивуємось, чому в нас сьогодні в дефіциті гречка, горох, пшоно, овочі, картопля; чому вимирають села?! Ціна на базарах сьогодні на капусту 14-15 грн., моркву 7-8 грн., столовий буряк 6-7 грн., картоплю 5-6 грн., цибулю – 7-8 грн. Не говорячи вже про гречку – ціна якої перевищує 20 гривень за кілограм", - додав він.

Саме тому, за словами Кравчука, Україна закуповує ці продукти харчування за кордоном.

Він також закликав уряд відкликати пакет законопроектів щодо продажу земель сільськогосподарського призначення, оскільки після початку продажу землі село буде приречене на вимирання.

"Я звертаюсь до уряду: схаменіться! Не торгуйте тим, за що наші діди, прадіди віддавали своє життя. Народ України вам цього не пробачить!" - резюмував Кравчук.

Зараз ви читаєте новину «Уряд Азарова розвалює сільське господарство - Кравчук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути