четвер, 11 квітня 2013 14:55

Юристи закидають ВАСУ позовами про визнання незаконним "регіонального міжсобойчика" 4 квітня

До Вищого адміністративного суду України на цьому тижні подано не менше п'яти позовів, які оскаржують законність проведення виїзного засідання ВР на Банковій. Засідання 4 квітня позивачі вимагають визнати нелегітимним, а ухвалені рішення - незаконними.

Київський юрист Олександр Ружицький розмістив копію позову із закликом до всіх небайдужих подавати подібні. В якості забезпечення позовних вимог він просить суд заборонити голові Верховної Ради Володимиру Рибаку до вирішення позову підписувати закони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азарову не подобається FEMEN, бо рух дискредитує імідж України

"До мене постійно звертаються люди з проханням взяти мій позов за основу і направити до Вищого адмінсуду, - розповів Ружицький Gazeta.ua. - У цій ситуації 2 аспекти, моральний і суто юридичний. Зібралися дві фракції і пара позафракційних депутатів, ми точно не знаємо навіть хто. При цьому балланс був порушений, інтереси всіх груп населення не враховані. Не було контролю, так як не пустили інших депутатів, які є членами лічильної комісії - Кужель і Гінка, які намагалися пройти. Кожен депутат має гарантовані права обговорювати і голосувати. А голова Верховної Ради повинен забезпечити їм рівні умови для роботи. Замість цього члени ПР блокували вхід, дозволивши присутність лише "своїх". Абсурд чистої води. Прийняли закони, які стосуються всієї країни в маленькому залі, де навіть немає 450 місць. І на цьому міжсобойчику розподілили божевільні суми. Зібралися, видно, щоб виконати чиєсь замовлення на розподіл грошей. І дуже дивно, що Президент у той день жодним чином це не прокоментував".

Автор: Фото: gazeta.ua
 

Позов Ружицького на 10 сторінках описує порушення, і як вони стосуються кожного громадянина України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіонал" хоче скасувати постанову ВР про незаконність обрання глави УПЦ МП

Наприкладу Ружицького послідував директор донецької юридичної компанії Роман Долударев, і також направив позов до Верховної Ради з вимогою визнати протиправним засідання в актовій залі Адміністрації Президента. Він вимагає визнати незаконним законопроект № 2408 про внесення змін до додатку № 3 Закону України "Про Державний бюджет України на 2013 рік" щодо функціонування Міністерства доходів і зборів України та Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Даним документом передбачено призначити розпорядником 5 мільярдів 888 мільйонів 288,8 тисяч гривень бюджетних грошей Міністерство доходів і зборів України.

"Якщо на це не реагувати, тоді, можливо, найближчим часом рішення про розподіл бюджетних коштів будуть прийматися в офісі якої-небудь політичної партії", - прокоментував Долударев.

На його думку, згідно з регламентом виїзне заседання може проводитися тільки після того, як рішення про ньому буде ухвалено на вулиці Грушевського 5 - у стінах Верховної Ради.

"Порушено не тільки регламент, але і всі Конституційні норми, - говорить Долударев. - Збори на Банковій не можна назвати пленарним засіданням. Голосування підняттям рук не є голосування у рамках закону. Кожен депутат повинен зареєструватися в електронній системі Рада, головуючий повинен перевірити кого немає і з яких причин, і так далі. Я вперше подаю такий позов, оскільки за 2 каденції Верховної Ради не спостерігав настільки явних порушень законодавства і настільки вагомих підстав для оскарження дій парламенту".

Зараз ви читаєте новину «Юристи закидають ВАСУ позовами про визнання незаконним "регіонального міжсобойчика" 4 квітня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути