пʼятниця, 21 жовтня 2011 14:40

Юрій Павленко почервонів після питання про повернення в політику

Юрій Павленко почервонів після питання про повернення в політику

21 жовтня на нараді у Житомирі із правоохоронцями про захист прав і свобод дітей Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко відмовився відповідати, чи має на меті іти в політику.

"Я не займаюся політикою, а виконую роботу, пов'язану із правами дітей. За паризькими принципами я маю бути рівновіддалений від політики", - почервонів, відповідаючи, Павленко.

Як відомо, Юрій Павленко був головою Житомирської ОДА у 2007 р. На момент візиту Павленка 21 жовтня губернатора регіону Сергія Рижука не було, бо він був у відрядженні за кордоном. Останнім часом ходять чутки, що Рижук піде у відставку. У Павленка запитали, чи не пов'язана сьогоднішня нарада із можливим його поверненням на Житомирщину.

"Це не тема сьогоднішньої наради. Я не хочу відповідати", - відказав Павленко.

На прес-конференцію учасники наради запізнилися на півгодини. Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко подякував Генпрокуратурі за увагу до цього питання. Сказав, що виконує доручення і укази Президента для поліпшення ситуації щодо захисту прав дітей. Нарікає, що цього року вдвічі збільшилася кількість дітей, які виховуються в інтернаті.

"Мене дуже непокоїть той факт, що діти, які мають проблеми із законом, не стають на правовий шлях. Якщо торік кількість повторюваних злочинів була 44, то цього року – це 113, тобто майже втричі більше", - зауважив Павленко.

За його словами, підхід до вирішення цього питання має бути перехід від карального до відновлювального правосуддя.

Зараз ви читаєте новину «Юрій Павленко почервонів після питання про повернення в політику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути