пʼятниця, 20 грудня 2013 16:15

Юрій Кармазін: "15 грудня в проблемних округах відбулася імітація виборів"

Юрій Кармазін: "15 грудня в проблемних округах відбулася імітація виборів"

На 94-му виборчому окрузі та на інших чотирьох проблемних округах, де 15 грудня мало відбутися повторне голосування по виборах народних депутатів, фактично не було справжніх виборів та виборчого процесу. Була лише їх імітація з метою призначення члена Партії Регіонів Руслана Бадаєва народним депутатом. Про це заявив кандидат в народні депутати по 94-му виборчому округу Юрій Кармазін.

"Під час передвиборчої кампанії та в день голосування були порушені усі мислимі норми закону "Про вибори народних депутатів" та Конституції, - заявив Кармазін. – Ми бачили елементи захоплення влади злочинною групою, куди входили і голова ЦВК Охендовський та губернатор Київщини Присяжнюк. На всіх 5-ти округах була застосована одна схема. Це є репетиція 2015 року, коли подібні методи впровадять в межах усієї України".

За його словами, ОВК №94 була сформована з порушеннями. Так само протизаконно формувались і дільничні комісії.

"В комісії завели людей від "кишенькових" партій, які навіть не проводили свої з'їзди, щоб висунути кандидата, - повідомив Кармазін. – Це такі партії як Народна ініціатива, Молодіжна партія, Справедлива Україна та багато інших. Причому виконкоми деяких партій відкрито заявили, що документи про висунення їх кандидатів є сфальшованими. Загалом для роботи у ДВК подали майже 16 тисяч осіб. Це більше 10% відсотків від загального числа виборців на виборчому окрузі. Тобто кожен десятий мешканець округу. Переважна більшість кандидатів були "мертвими душами" - вони навіть не знали, що їх пропонують кандидатами до складу ДВК, а контактні данні були вигаданими. Одразу після формування складу дільничних виборчих комісій та до дня голосування були проведені заміни, що змінило склад виборчих комісій на 90%. Туди потрапили професійні найманці-фальсифікатори і майже не було місцевих мешканців, які зазвичай беруть участь в роботі комісій".

По словам Кармазіна, ніхто, в тому числі члени та заступники голови ОВК, не мали доступу до рішень комісії.

"Пробадаєвська" ОВК вже після процедури жеребкування підганяла його результати щоб забезпечити 100% більшість у всіх ДВК. Тобто списки кандидатів у ДВК до жеребкування відрізнялись від списків кандидатів у ДВК після жеребкування. Головою, секретарем та іншими членами ОВК були допущені кричущі порушення", - наголосив Юрій Кармазін.

Кандидат підкреслив, що в окрузі балотувалися 85 кандидатів в депутати. Більш як 80 з них були технічними кандидатами від Бадаєва.

"Їх мета – забезпечити регіоналу більшість в комісіях. Реєстрація 45 таких кандидатів була скасована одразу після включення їх представників до складу дільничних виборчих комісій. Кожен інший з 35 технічних кандидатів, що не зняли свої кандидатури, за результатами виборів не отримав навіть більше 700 голосів виборців (тобто менше 0.75% голосів виборців). Сумарний результат 35 технічних кандидатів із 38 кандидатів, що дійшли до фінішу - 4,5% від загальної кількості голосів виборці поданих за всіх кандидатів", -заявив Кармазін.

За його словами, в ході передвиборчої кампанії масово стпостерігався підкуп виборців з боку Руслана Бадаєва.

"Мною були написані заяви про злочин по факту роздачі пайків та грошових сум виборцям, але міліція ніяк не відреагувала. Так само в день голосування вона нічого не робила аби припинити масові "каруселі", підкуп виборців під дільницями та інші порушення. Влада цинічно контролювала, як голосують люди на дільницях. Були встановлені відеокамери, які фіксували волевиявлення громадян. І деякі люди після голосування в кабінці складали бюлетень в особливий спосіб – галочкою за Бадаєва назовні, щоб камери змогли це зафіксувати", - повідомив Кармазін.

"У військових частинах солдати строєм голосували за Бадаєва, - говорить Кармазін. - На ДВК №320299 в с.Залізне, Васильківського району вони демонстрували результати свого голосування спеціальним кураторам. Про фальсифікації свідчить аномальна висока явка виборців - більше 61%. Експерти ж прогнозували, що вона не перевищуватиме 30-40%. Тобто ці додаткові 30-20% явки - це вкинуті бюлетені за Бадаєва", - заявив кандидат в народні депутати по 94-му округу.

Він звернув увагу на те, що фальсифікації продовжились і на стадії підрахунку голосів.

"Багатьох наших спостерігачів не допустили спостерігати за процесом, - розповів Юрій Кармазін. - Під час підрахунку голосів голоси за різних кандидатів зараховувалися за Бадаєва. Наприклад, на дільниці №320771 (м. Українка) члени комісії, рахуючи голоси, зараховували бюлетені, де стояла відмітка навпроти прізвища Кармазіна, за Бадаєва. Де-юре уточнений протокол ОВК має бути ухвалений сьогодні, але в ньому будуть зафіксовані цифри, які не мають нічого спільного з народним волевиявленням. Троє членів окружної виборчої комісії подали особливі думки з приводу підсумків виборів по 94-му округу. Там зазначено, що це найбрудніші та найцинічніші вибори за всю історію незалежної України"

"Сьогодні я буду ставити питання про анулювання результатів виборів в 94-му окрузі. І я закликаю опозицію та представників громадськості долучитися до моєї боротьби з несправделивістю. Інакше Україна буде відкинута в своєму розвитку в 1937 рік", - заявив Юрій Кармазін.

 

Зараз ви читаєте новину «Юрій Кармазін: "15 грудня в проблемних округах відбулася імітація виборів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути