вівторок, 24 липня 2012 11:41

Зменшення розміру єдиного соціального внеску - єдиний позитив податкової реформи - Продан

Зменшення розміру єдиного соціального внеску - єдиний позитив податкової реформи - Продан
Оксана Продан побачила єдиний позитив у діяльності податкової. Фото: sprotiv.org

Влада визнала, що прийнятий півтори роки тому Податковий кодекс не вартий називатися позитивною реформою, і що діючу податкову систему треба міняти.

Про це під час прес-сніданку сказала голова Всеукраїнського об'єднання малого та середнього бізнесу "Фортеця" Оксана Продан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Прожитковий мінімум має бути збільшений до 2400 гривень"

"Цю концепцію особисто презентував голова Податкової Олександр Клименко. Наші представники були на презентаціії цієї концепції у Мінфіні, саме перший слайд перелічував 7 негативних тенденцій, що є сьогодні в оподаткуванні. Для нас, для платників податків, це дуже знаковий момент", - сказала Продан.

За її словами, податківці визнали, що сьогодні вчасно не перераховуються ПДВ.

Вони визнали, що при перевірках податковими органами є суб'єктивні якісь моменти їхніх перевіряючих. Навіть вони визнали таку норму, як створення соціальної групи, яка користується надходженнями, отриманими від фіскальних зловживань. Ми, як підприємці, відносимо до цієї групи контролюючі органи", - зазначила вона.

Продан також додала, що податківці запропонували одну дуже позитивну річ в цій реформі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Компанія Ахметова збільшила прибуток до оподаткування в 2,4 разу

"Вони запропонували ставки розміру єдиного соціального внеску 18,6%. Ми минулого року боролися за ставку 18,1% і дуже чудово, для нас дуже важливо, що Міністерство фінансів у своїй концепції передбачило таку максимальну ставку. Вони пропонують 50 на 50 розділити цю ставку між роботодавцем та працівником, також пропонують, що 15% повинен сплачувати работодавець, а 3,6% - працівник. Обидва варіанти - це супер, це те, що ми хотіли. Це те, що ми добивалися від Тігіпка, але він за тиждень до презентації цієї концепції заявив публічно, що мінімальна ставка, яку він бачить, може бути 29%", - повідомила голова "Фортеці".

За словами Продан, на сьогодні базова мінімальна ставка для роботодавця - 34%.

"Це дуже велике досягнення, яке ми побачили контексті податкової реформи, але на жаль, це практично єдине продуктивне, що ми бачимо, як платники податків", - наголосила вона.

Зараз ви читаєте новину «Зменшення розміру єдиного соціального внеску - єдиний позитив податкової реформи - Продан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути