вівторок, 01 листопада 2011 16:46

Королевська посварилася з Продан

Королевська посварилася з Продан

На круглому столі у понеділок обговорювали "Зелену книгу малого бізнесу" - пропозиції щодо спрощеного оподаткування, пенсійного страхування, саморегулювання та держзакупівель.

У залі засідань комітетів Верховної Ради на 15 год. збираються близько півсотні підприємців та керівників громадських організацій.

- Этот закон не реанимирует бизнес, - каже Наталія Королевська, 36 років. - Его принимают для галочки. Приведут предпринимателей, которые в припадках будут кричать, как они счастливы, что их услышали. А на следующий день репрессивный голодный аппарат силовых органов пойдет работать и забирать последнее.

Люди у залі перемовляються. Гудіння наростає, й промовиця зауважує:

- Если кому-то интереснее друг с другом, за дверью есть место, -  продовжує голосніше і дивиться в бік глави громадського об'єднання "Фортеця" Оксани Продан, яка за часів прем'єрства Юлії Тимошенко очолювала Раду підприємців при Кабміні. - Проблема в том, что бизнес не может консолидироваться. Научились только конкурировать между собой. Не надо скармливать конкурента ради того, чтобы в Кабмине тебе лишний раз пожали руку и пригласили на совещание.

- Ваши эмоции зашкаливают, - перебиває її 37-річна Оксана Продан.

Далі вони говорять одночасно, можна розібрати окремі репліки:

- Когда вы будете председателем комитета, тогда и будете докладывать что и когда захотите, - каже Королевська.

- В порядке денном я была четвертой на выступление. Разрешите, я доложу по смыслу закона и "Зеленой книги", - тремтливим голосом відповідає Продан.

- Выключите микрофон, - наказує Королевська.

- Почему вы лишаете меня голоса в том парламенте, который я избирала? - підвищує голос Продан. - Я соавтор "Зеленой книги", мы готовили раздел по налогообложению малого бизнеса.

- Оксана, как вас по отчеству? Петровна? - говорить Королевська. - Это называется: а давайте мы тут понты поколотим, а потом побежим в Кабмин отчитаемся и покажем свое влияние.

Присутні галасують, Королевська обводить їх поглядом та говорить:

- Хочу всех поблагодарить. Вы проделали большую работу, но, к сожалению, стали заложником манипуляций по упрощенной системе. На этом официальная часть слушаний закрыта.

Вона збирає документи. У цілковитій тиші проходить повз столи, відчиняє масивні двері та грюкає ними за собою.

Замість Королевської засідання веде нардеп від блоку НУ-НС 47-річна Ксенія Ляпіна. Дає слово Продан, яка пояснює переваги законопроекту:

- Передбачена відсутність касових апаратів для підприємців та обліку вихідних витрат. Виробникам дозволяють відносити на валові витрати ісі придбані товари та деякі послуги. Багато питань спрощені для найманих працівників. Але в законі немає єдиного податку. Ми зазначаємо це у "Зеленій книзі".

Підприємці ще годину обговорюють законопроект. Кричать так, що працівники парламенту виходять із кабінетів і просять не заважати.

- Влада врахувала деякі пропозиції підприємців, - підсумовує Ляпіна. - Тепер або вимагаємо вето та мріємо про ідеальний закон, або підтримуємо підписання й доопрацьовуємо його. Треба мати дві стратегії. Якщо підпишуть - як домовлятися й вести переговори з Кабміном. Якщо заветують - мати нові пропозиції.

Зараз ви читаєте новину «Королевська посварилася з Продан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути