середа, 06 червня 2012 02:17

"Українські депутати все ще мислять по-радянськи" - Леонід Кравчук

"Українські депутати все ще мислять по-радянськи" - Леонід Кравчук
Фото: uainfo

Перший президент України Леонід Кравчук під час візиту до Німеччини на запрошення Фонду Кербера дав інтерв'ю S?ddeutsche Zeitung, в якому заявив, що бойкот Чемпіонату Європи з футболу західними політиками - помилка.

"Політики їдуть не на державні візити з офіційним протоколом. Вони їдуть подивитися футбол", - заявив він. Він додав, що бойкот - це "приниження для українського народу", який "старався, будував готелі, дороги, стадіони".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жоден з французьких міністрів не приїде на "Євро" в Україну

На питання про підсумки двадцяти років незалежності Україна Кравчук відповів, що його країна "не досягла того рівня, якого могла б досягти, якби політики з самого початку підтримували тісні відносини з ЄС". За його словами, тоді б не було проблем з корупцією і питань з боку Європи про селективне застосуванні кримінального права.

На думку Кравчука, Віктор Янукович "вперше почав справжні реформи. Економічні реформи, політичні, пенсійну, податкову, реформу судової системи. Якщо б ці реформи провели десять років тому, нас би сьогодні не запитували, чому в нас діє кримінальне право часів Хрущова".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кравчук закликав Європу позбавитись подвійних стандартів щодо України

За його словами, старі правові норми, зокрема, статті про перевищення службових повноважень, застосовуються проти опозиції, "тому що депутати все ще мислять по-радянськи". На питання про те, чи може президент вплинути на подібне правозастосування, Кравчук зауважив: "Якщо ми думаємо, що президент може все, то цей президент - товариш Сталін".

"Я переконаний, що якщо сьогоднішня опозиція прийде до влади, то вона буде чинити точно так само. Якби вони знали, що програють вибори, вони б скасували ці закони. Але вони думали, що ці закони їм ще знадобляться проти тодішньої опозиції", - заявив Кравчук. За його словами, за останні роки Україні в п'ять разів більше зробила для зближення з ЄС, ніж за Віктора Ющенка, а єдина проблема полягає в Тимошенко.

За словами Кравчука, "більшість українців зараз підтримують політику інтеграції в ЄС. Росія не бачить в Україні справжнього партнера. Путін чотири роки тому обмовився, що Україна нібито несправжня держава. Тому Росія розглядає Україну не як партнера, а як підлеглого".

Зараз ви читаєте новину «"Українські депутати все ще мислять по-радянськи" - Леонід Кравчук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути