вівторок, 07 жовтня 2014 13:42

Українське село треба реформувати по-вропейськи — заступник лідера "ЗАСТУПу" Синявська

Українське село треба реформувати по-вропейськи —  заступник лідера "ЗАСТУПу" Синявська

Для того, щоб зробити українське село розвинутим, а сільгоспвиробників — заможними, Україні треба використати успішний досвід Польщі. Про це заявила заступник лідера партії "ЗАСТУП" Ірина Синявська на регіональному форумі політсили, що відбувся у Хмельницькому.

Виступаючи перед сотнями аграріїв і селян з усієї області, Ірина Синявська зазначила, що в майбутньому парламенті "ЗАСТУП" використовувати як взірець багатий досвід Польської селянської партії. Після підписання угоди із ЄС цій політсилі вдалося вибороти вигідні умови для місцевих агровиробників. Як результат, сьогодні польська сільгосппродукція — на більшості прилавків Європи.

"За вісім років із дня, як набрала чинності угода про вільну торгівлю між ЄС та Польщею, її економіка зросла удвічі. А сільське господарство — утричі. Так, були і страйки, і протести, і блокади. Але польський селянин домігся від держави розв'язання своїх проблем", — наголосила заступник лідера партії "ЗАСТУП" Ірина Синявська.

Також вона зазначила, що деякі законопроекти та реформи, описані в передвиборчій програмі "За рідну землю!", "ЗАСТУП" розробив у співпраці з європейськими партнерами.

"Польща стала одним із лідерів на надзвичайно конкурентному європейському ринку сільгосппродукції. Чи можемо ми повторити цей успіх? Безумовно", — зауважила Ірина Синявська.

Одночасно із регіональним форумом у Хмельницькому, ГО "Всеукраїнське об'єднання "ЗАСТУП" (За Соціальну Трудову Українську Перспективу) провела благодійну акцію в дитячому будинку сімейного типу та будинку для прийомних дітей у смт Ярмолинці.

 

Зараз ви читаєте новину «Українське село треба реформувати по-вропейськи — заступник лідера "ЗАСТУПу" Синявська». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути