вівторок, 20 травня 2014 15:59

Українська інтелігенція: Головний засіб захистити себе - прийти на вибори президента

Українська інтелігенція: Головний засіб захистити себе - прийти на вибори президента
Фото: dyvensvit.org

Авторитетні представники національної інтелігенції закликали українців взяти участь у виборах президента, які відбудуться 25 травня.

Відповідну заяву оприлюднили представники Ініціативної групи "Першого грудня" В'ячеслав Брюховецький, Євген Сверстюк та Вадим Скуратівський.

"Сьогодні це — головний засіб захистити себе, свій народ і державу, а неучасть у виборах — зречення власної відповідальності за її долю", - говориться у заяві.

Автори звернення зазначали, що обрання нинішнього нового глави нашої держави проходитиме в умовах військової, політичної та економічної агресії проти України. Відтак новий президент потребуватиме підтримку народу.

"Революція гідності мала мільйони облич. Президент повинен завжди пам'ятати про свою рівність з мільйонами та обов'язок служити цінностям, за які поклали життя наші брати і сестри. Обов'язок нового президента — здійснити великі надії всієї країни на справжню свободу та демократію, вільну економіку без корупції та криміналітету", — йдеться в заяві.

Натомість обов'язок громадян — не лише очікувати дій нового глави держави, а самостійно і щоденно дбати про захист своїх прав і свобод. "Маємо утвердити в Україні підзвітність уряду та постійний контроль громадянського суспільства за владою. Потрібен справжній діалог всього суспільства", — йдеться в заяві.

"Але за жодних обставин — підкреслюють у Ініціативній групі "Першого грудня" — не може бути компромісу з тими, хто хоче знищити Україну. Не можна ставити під загрозу національну ідею, демократію,безпеку і європейську перспективу".

Ініціатива "Першого грудня" переконана, що широкий діалог повинен відкрити шлях для справжнього суспільного договору між громадянами, владою і бізнесом.

Нагадаємо, що створена у двадцяту річницю референдуму ініціативна група "Першого грудня", до якої увійшли чільні представники національної інтелігенції: В'ячеслав Брюховецький, Богдан Гаврилишин, Володимир Горбулін, кардинал Любомир Гузар, Іван Дзюба, Мирослав Маринович, Мирослав Попович, Євген Сверстюк, Вадим Скуратівський, Ігор Юхновський, має на меті домогтися встановлення в країні нових правил гри.

Зараз ви читаєте новину «Українська інтелігенція: Головний засіб захистити себе - прийти на вибори президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути