середа, 12 лютого 2014 18:44

Україні важливо повернутися до Конституції 2004 року і змінити баланс влади - Ештон

Україні важливо повернутися до Конституції 2004 року і змінити баланс влади - Ештон
Фото: rtvi.com

Верховний представник Євросоюзу із закордонних справ і політики безпеки Кетрін Ештон заявила, що Україні потрібна довгострокова програма по проведенню реформи Конституції країни, яка призведе до зміни балансу влади.

Виступаючи 11 лютого в комітеті у закордонних справах Європарламенту, головний дипломат ЄС сказала, що Україні важливо повернутися до Конституції 2004 року і, зокрема, вирішити питання щодо звуження повноважень генерального прокурора України, передає NR2.ru.

Говорячи про введення санкцій проти посадових осіб, винних за застосування насильства щодо демонстрантів, Кетрін Ештон підкреслила, що жоден з варіантів не знято з порядку денного і дала зрозуміти, що Європа може використовувати різні методи тиску.

За словами головного дипломата ЄС, вона повідомила про це і президенту України Віктору Януковичу під час їх останньої зустрічі. Які конкретно це будуть методи тиску, Ештон дипломатично промовчала.

Зараз ви читаєте новину «Україні важливо повернутися до Конституції 2004 року і змінити баланс влади - Ештон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути