четвер, 29 грудня 2011 15:23

"Українці мають якийсь вірус загальної прибитості" — Забужко

"Українці мають якийсь вірус загальної прибитості" — Забужко

Внутрішня мобілізація українського суспільства йде дуже помалу. Таку думку у новому номері журналу "Країна" висловила письменниця Оксана Забужко.

"Цього року чимало їздила Україною з виступами, презентаціями – значно більше, ніж потрібно для збереження власного творчого спокою. Розраховувала, що якась внутрішня мобілізація суспільства відбудеться швидше. А вона йде дуже помалу. Є якийсь вірус загальної прибитості. Не мобілізація внутрішніх ресурсів, аби самим захистити своє життя й зорганізувати його, а виглядання когось, хто прийде та скаже, як жити", - зауважила вона.

"Щоразу моторош бере, коли вже письменники опиняються в цій функції. Зрозуміло, що в будь-якій ситуації суспільного сум'яття націю повинні приймати на себе моральні авторитети", - наголосила письменниця.

Забужко розповіла, що для неї хороші українські новини минулого року – це сюжет із Черкащини, де "місцеві партизани викурили призначеного їм керівника "регіонала".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "В Україні взагалі немає традиції сильної влади" - Забужко

"Силами місцевого опору й певної самоорганізації. Такі сюжети свідчать про те, що народ живий. А от сказати, що він подорослішав, не можна. Ні за 20 років, ні навіть за останні два, які мали б, здавалося, стати чудовою нагодою для політичного дорослішання", - наголосила вона.

За що шкода Оксані Забужко Юлію Тимошенко письменниця розповідає у новому номері журналу "Країна" № 50 (103) за 30 грудня 2011 року.

 

Журнал можна купити у точках продажу преси за ціною 9 гривень.

Передплату на журнал "Країна" можна оформити у будь-якому поштовому відділенні України. Передплатний індекс - 37278. Вартість передплати на місяць — 28 грн.

 

Зараз ви читаєте новину «"Українці мають якийсь вірус загальної прибитості" — Забужко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути