вівторок, 05 липня 2016 16:46

"Українці голосують за владу, аби наступного дня її лаяти" - письменник

  Письменник Андрій Кокотюха
Письменник Андрій Кокотюха

"Це не Порошенко своїм указом вимикає гарячу воду в Києві влітку. Не він вирубує ліси, копає бурштин нелегально, засипає країну сміттям, нищить екологію, - каже письменник-детективіст Андрій Кокотюха. - Але навіть якщо він усе це заборонить, виконуватися його укази не будуть.

Проблема Порошенка в тому, що в ньому досі бачать Батю, головного "рєшалу", а не голову європейської держави з молодою демократією. Поки так буде - на нього вішатимуть усіх собак.

Згадую лист у газету, де я працював у часи "раннього" Ющенка: "У нас у будинку рік не працює ліфт. Ми голосували за Ющенка, аби ліфт пустили. А ліфт усе одно не працює. Вважаємо себе обдуреними".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Москва влаштувала геноцид російськомовних мешканців Донбасу - Порошенко

"Порошенко має амбіції, а отже - потенціал для їх утілення. - продовжує розповідати Андрій Кокотюха. - Інша річ, що саме він хоче втілити в життя: завершити каденцію президентом переламного моменту чи перехідного періоду. Думаю, він хоче першого. Вийде друге. І це не так уже й погано: переходи не бувають простими".

- Хто був би хорошим наступним президентом України?

Хороший президент - той, хто роздасть кожному українцю частку скарбу гетьмана Полуботка? Реалії ж сучасного світу такі, що це неможливо. А отже, років на 20 українці не матимуть так званого хорошого президента. Ним же повинен бути ліберальний демократ, який ставить понад усе верховенство права, розвиток культури, освіти, економіки.

Зараз ви читаєте новину «"Українці голосують за владу, аби наступного дня її лаяти" - письменник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути