середа, 13 березня 2013 01:45

Україна за Януковича "сповзає до авторитаризму" - директор розвідки США

Україна за Януковича "сповзає до авторитаризму" - директор розвідки США
Фото: gazeta.ua

Україна "сповзає до авторитаризму", Росія залишається суспільством "зростаючої невизначеності", а Грузія, де був обраний новий прем'єр-міністр, "опинилася перед обличчям важкого перехідного періоду, який загрожує небезпекою внутрішньої політичної нестабільності", - такі оцінки і прогнози містяться в новій доповіді "Оцінка загроз по всьому світу", яку директор національної розвідки США Джеймс Клаппер представив у вівторок членам спеціального сенатського комітету з розвідки, повідомляє радіо "Свобода".

Згідно з доповіддю, Україна за Президента Віктора Януковича "сповзає до авторитаризму", а відсутність в країні структурних економічних реформ "збільшує загрозу економічної кризи в 2013 році". Автори доповіді відзначають, щоаналогічна криза може загрожувати в поточному році і Білорусії. А в Росії в осяжній перспективі президент Володимир Путін зіткнеться з політичною напруженістю, якої раніше не було.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Не президент має вирішувати, чи розпускати парламент, а опозиція" - Яценюк

Високопоставлений чиновник в американській розвідці заявив, виступаючи перед американськими законодавцями, що очікує в наступному році зростання соціального невдоволення в Росії. У зв'язку з цим, на його думку, російська політична система зазнає більшого, ніж раніше, тиску. У щорічній доповіді про глобальні загрози Сполученим Штатам Клаппер зазначив, що гоніння на опозицію з боку Путіна після його повернення на пост президента в минулому році допомогли Кремлю відновити свій контроль. При цьому, директор національної розвідки вважає, що проявлена ??російською владою агресивність привела і до зростаючого невдоволення населення.

За оцінкою Клаппера, незважаючи на напруженість у відносинах між США і Росією, Путін проявляє бажання співпрацювати із Вашингтоном в деяких областях, які зачіпають національні інтереси США, зокрема, стабілізації становища в Афганістані.

Зараз ви читаєте новину «Україна за Януковича "сповзає до авторитаризму" - директор розвідки США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

45

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути