середа, 30 січня 2013 16:48

Спецтема: Луценко за ґратами

Україна виплатила компенсацію Луценку

Україна виплатила компенсацію Луценку
Фото: radiosvoboda.org

Україна виплатила компенсацію за рішенням Європейського суду з прав людини у справі екс-глави МВС України Юрія Луценка.

Про це заявляє урядовий уповноважений України у справах ЄСПЛ Назар Кульчицький.

"Згідно з інформацією, яку нам надала Державна виконавча служба, казначейство здійснило платіж 25 січня", - сказав він у середу під час телефонної лінії в Міністерстві юстиції, відповідаючи на запитання агентства "Інтерфакс-Україна".

Уточнюючи, чи в повному обсязі виплачена Луценку зазначена сума, Кульчикий сказав: "Згідно з наявною у нас інформацією, так".

При цьому він додав, що необхідно враховувати, що тільки 9 січня було подано реквізити, необхідні для здійснення даного платежу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лук'янов каже, що підписи Москаля та Ляшка за позачергову сесію несправжні, бо вони були закордоном

Як повідомлялося, 27 лютого 2012 Печерський районний суд Києва визнав Луценка винним в скоєнні низки посадових злочинів і засудив його до 4 років позбавлення волі. Пізніше його етапували до Менської виправної колонії № 91 у Чернігівській області для відбування покарання.

Крім того, 17 серпня 2012 Луценко був засуджений до 2 років обмеження волі у справі про організацію незаконного стеження при розслідуванні отруєння кандидата в президенти Віктора Ющенка. Захист Луценка подала апеляцію на цей вирок, і екс-міністр був присутній на засіданнях суду. На цей час його перевели до Київського СІЗО. 22 листопада Апеляційний суд Києва залишив у силі даний вирок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спочатку треба навести порядок в країні, а потім вже легалізовувати травматичну зброю – експерт

3 липня ЄСПЛ прийняв рішення, яким встановив, що арешт екс-глави МВС порушує права людини. Суд також зобов'язав Україну виплатити Луценко 15 тис. євро компенсації морального збитку.

1 жовтня урядовий уповноважений у справах ЄСПЛ направив клопотання до ЄСПЛ про передачу справи "Луценко проти України" на розгляд Великої палати. При подачі клопотання українська сторона посилалася на Конвенцію про захист прав людини і основоположних свобод від 4 листопада 1950 року.

20 листопада ЄСПЛ залишив у силі рішення у справі Луценка, відхиливши прохання українського уряду про його перегляд Великою палатою.

Зараз ви читаєте новину «Україна виплатила компенсацію Луценку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути