четвер, 03 жовтня 2013 14:40

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Україна виконала рішення Євросуду по Тимошенко - міністр юстиції

Україна виконала рішення Євросуду по Тимошенко - міністр юстиції
Фото: news.liga.net

Міністр юстиції Олена Лукаш заявила, що Україна виконала рішення Європейського суду з прав людини у справі Юлії Тимошенко.

Про це вона повідомила сьогодні на брифінгу.

Лукаш зазначила, що стосовно Тимошенко ЄСПЛ не пропонується заходів індивідуального характеру, як по багатьох інших справах. "Нам дали зрозуміти, що її права порушені недосконалим законодавством. Змінивши ці норми і правила, ми вважаємо, що загальну суть рішення ми виконали", - сказала вона.

30 квітня 2013 ЄСПЛ заявив про політичні мотиви справи Тимошенко, а також про незаконність її арешту у газовій справі і порушення її прав. 30 липня рішення Європейського суду набуло статусу остаточного.

Коментуючи виконання рішення ЄСПЛ за скаргою колишнього судді Верховного суду Олександра Волкова на незаконне звільнення, Лукаш нагадала, що українське законодавство не передбачає механізму відновлення судді на посаді. За її словами, рішення ЄСПЛ буде виконано, коли Рада внесе зміни до Конституції щодо посилення гарантій незалежності суддів та Вища рада юстиції подасть кандидатуру Волкова на посаду судді.

У травні ЄСПЛ відхилив апеляцію України у справі судді Волкова, залишивши в силі попереднє рішення: не тільки відновити Олександра Волкова на посаді судді Верховного суду України, але й виплатити йому 6 тис. євро компенсації за моральний збиток і компенсувати витрати в розмірі 12 тис. євро.

Зараз ви читаєте новину «Україна виконала рішення Євросуду по Тимошенко - міністр юстиції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

39

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути