пʼятниця, 15 січня 2016 11:22

Україна відклала до весни підвищення мит на білоруські товари

Україна відклала до весни підвищення мит на білоруські товари
Фото: ua.korrespondent.net

Спеціальне підвищене мито в розмірі 39,2% на білоруські товари Україна введе з 1 травня. Про це йдеться в рішення Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі України, яке опублікувала газета "Урядовий кур'єр".

Раніше спецмита повинні були ввести 20 січня.

"Комісія розглянула подані Міністерством економічного розвитку і торгівлі України матеріали про результати проведення консультацій з компетентними органами Республіки Білорусь, метою яких було врегулювання спірної ситуації, а також позицію суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності кондитерської та пивоварної галузей, які були ініціаторами проведення розслідування", – йдеться в поясненні.

Під спецмитопідпадають білоруські молочні продукти, оселедець, ікра риб (крім осетрових), кондитерські вироби і шоколад, пиво, горілка харчова сіль, а також косметичні препарати та миючі засоби, бутлі, пляшки і фляги (до 2 л) з пластмаси, шини та покришки, паперові серветки, лляні та бавовняні тканини, кухонні секційні меблі, лампи розжарювання, морозильні камери і холодильники, трактори для сільськогосподарських робіт, колеса і ходові частини.

Нагадаємо, з 1 травня 2014 року Білорусь ввела ліцензування імпорту пива з-за меж Митного союзу. Українські виробники пива назвали це дискримінаційними заходами і повідомили, що в Білорусі від них зажадали підвищити роздрібну ціну на свою продукцію більш ніж вдвічі. Це автоматично робить українське пиво неконкурентоспроможним на білоруському ринку. Аналогічні заходи Білорусь застосувала і щодо українських кондитерів.

Зараз ви читаєте новину «Україна відклала до весни підвищення мит на білоруські товари». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути