Ексклюзиви
четвер, 03 квітня 2014 16:11

Україна та Польща відновили діалог про нафтопровід Одеса-Броди

Україна та Польща відновили діалог про нафтопровід Одеса-Броди

Україна відновила переговори з Польщею щодо продовження магістрального нафтопроводу Одеса-Броди до Плоцька (Польща).

Про це повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Продан на прес-конференції в четвер у Києві.

"Відновили переговори з польською стороною про будівництво "Броди-Адамова застава" з тим, щоб Польща була зацікавлена ​​в комерціалізації цього проекту", - сказав він.

Як повідомлялося, нафтопровід Одеса-Броди довжиною 674 км і потужністю 9 млн тонн на рік, що з'єднав морський нафтовий термінал ( МНТ ) "Південний" ( Одеська обл.) і систему магістральних нафтопроводів "Дружба" в районі Бродів (Львівська обл.), був введений в експлуатацію в 2001 році. Хоча спочатку він будувався для прокачування легкої каспійської нафти до Європи, проте до 2004 року простоював, потім використовувався в реверсному режимі (у напрямку терміналу "Південний" ). Нафтопровід також використовувався для транспортування венесуельської нафти на Мозирський НПЗ (Білорусь) .

Існує проект продовження нафтопроводу Одеса - Броди на 490 км до Плоцька (Польща) і далі до Гданська на Балтиці. Для його будівництва було створено спільне підприємство Sarmatia. Вже підготовлено техніко-економічне обгрунтування ( ТЕО ) і плани з реалізації Євро-Азіатського нафтотранспортного коридору (ЄАНТК) на базі аверсного використання нафтопроводу Одеса-Броди.

Зараз ви читаєте новину «Україна та Польща відновили діалог про нафтопровід Одеса-Броди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути