четвер, 17 липня 2014 08:05

Україна стане союзником США, без членства в НАТО

Україна стане союзником США, без членства в НАТО
Фото: tsn.ua

Згідно з прийнятим Конгресом США у двох читаннях законопроектом про запобігання російської агресії, Україна, Республіка Молдова і Грузія отримають статус союзників США, не будучи членами НАТО.

Як стверджується на офіційному сайті Конгресу в четвер, 17 липня, документ переданий профільної комісії для підготовки його прийняття в остаточному читанні.

Відповідно до законопроекту, статус союзника США, без членства в НАТО, надається при відповідності певним критеріям з метою потенційної передачі послуг або систем оборони. Допомогу у забезпеченні безпеки і взаємодія НД США рекомендується збільшити зі збройними силами наступних країн: України, Молдови, Грузії, Боснії і Герцеговини, Азербайджану, Македонії, Косово, Сербії та Чорногорії.

У документі також передбачено внесення змін до Закону про природний газ.

Крім того, всім федеральним відомствам і установам заборонено здійснювати будь-які дії з метою підтримки анексії українського Криму Росією.

Зараз ви читаєте новину «Україна стане союзником США, без членства в НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути