пʼятниця, 08 липня 2016 11:50

Україна реформується, тому не подає заявку на членство в НАТО - Столтенберг

Україна реформується, тому не подає заявку на членство в НАТО - Столтенберг
ua.112.ua

Україна зосереджена на реформі оборонного сектору і до її завершення не вирішуватиме остаточно питання щодо вступу до НАТО.

Про це заявив генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Йєнс Столтенберг під час зустрічі експертів на полях сьогоднішнього саміту в Варшаві.

"Україна сама реалізує реформи, зосереджується на цих реформах і у зв'язку з цим утримується від подачі заявки, поки не завершиться повна модернізація і реформа оборонного сектору у більшій мірі, ніж це є зараз", - заявив Столтенберг, передає "Укрінформ".

На відміну від Грузії, яка вже подала заявку на членство в альянсі, Україна пішла іншим шляхом. Бажання обох країн стати членом НАТО має повну підтримку в блоці, зазначив генсек.

"Цей саміт вчергове є свідченням, що двері НАТО є відкритими, ми на шляху збільшення кількості членів з 28 до 29. Не змінюється фундаментальний принцип: кожна країна має право визначити свій власний шлях, свої власні оборонні союзи. Це стосується Грузії, України і всіх інших країн"

"Ніхто інший не має тут права голосу і це основний принцип: кожна країна сама визначає свій шлях розвитку", - також заявив Столтенберг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британія відправляє війська до Польщі та Естонії - Кемерон

Нагадаємо, 8 липня в Варшаві стартує саміт НАТО, під час якого очікується, що альянс затвердить розгортання міжнаціональних сил стримування в країнах Балтії та Польщі, а також обговорить проблеми підтримки України в стриманні російської агресії.

Зараз ви читаєте новину «Україна реформується, тому не подає заявку на членство в НАТО - Столтенберг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути