вівторок, 27 серпня 2013 16:06

Спецтема: Росія проти України: нова "холодна війна"

Україна повинна бути стриманою у стосунках з Росією - експерт

Україна повинна бути стриманою у стосунках з Росією - експерт
Віктор Бала. Фото: www.ukrgazeta.com

Україна не повинна втягуватися в післяторгівельну війну заяв і декларацій та відповідати на закиди, на кшталт заяви радника президента РФ Сергія Глазьєва.

Таку думку висловив в коментарі Gazeta.ua директор Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала.

"Слід бути витриманими, говорити про мир і дружбу. Не давати ніяких підстав для дискредитації себе. Глазьєв не оголошує офіційну позицію Кремля, хоч і є радником президента. З нашого боку якийсь депутат теж може робити заяви, але офіційним особам не варто цього робити", - сказав політолог.

Бала прогнозує, що Росія робитиме всі можливі економічні й політичні кроки, аби лиш не допустити підписання Україною угоду про асоціацію з Євросоюзом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт: Росія збільшить тиск, проте український вибір залишиться незмінним

"Побільшає різних заяв всередині країни. На кшталт таких, як ініціатива Компартії проводити референдум щодо вступу України в Митний Союз. Будуть і подальші виступи організацій, орієнтованих на Росію. Окрім того, до боротьби залучатимуть своїх європейських союзників, щоб не було консенсусного рішення щодо підписання асоціації. Хоча зробити це для них буде важко, бо Україна має адвоката не тільки в особі Польщі, а й Сполучених Штатів. Звідти вже пролунало достатня кількість сигналів про позитивні відгуки щодо можливої євроінтеграції України в Європейський Союз", - зазначив Бала.

На його переконання, Росія не шантажуватиме Україну "газовою війною".

"Газ нам відключати їм не вигідно. Бо, по-перше, нас цим не здивуєш, газові війни трапляються регулярно. Це не той чутливий і болісний інструмент. Тим більше, що ми зменшуємо об'єми, вже є можливість диверсифікації, реверсні постачання. До того ж залишилось не так вже й багато часу", - зауважив експерт.

Зараз ви читаєте новину «Україна повинна бути стриманою у стосунках з Росією - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

35

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути