вівторок, 05 лютого 2013 17:03

Україна направить Венеціанській комісії зміни до Конституції у судовій сфері - Янукович

Україна направить Венеціанській комісії зміни до Конституції у судовій сфері - Янукович
У Венеціанській комісії готові поетапно пропонувати Україні зміни до Конституції. Фото: AFP

Найближчим часом Україна направить на експертизу Венеціанської комісії пропозиції щодо внесення змін до Конституції в частині судової реформи, заявляє президент України Віктор Янукович.

У вівторок у ході зустрічі з головою Європейської комісії "За демократію через право" (Венеціанська комісія) Джанні Букіккіо глава української держави запевнив, що при підготовці конституційних змін, пов'язаних із питаннями правосуддя, орієнтиром для України є рекомендації Венеціанської комісії.

За словами Януковича, в основу ефективної судової системи закладаються європейські підходи доступу до судової професії, пропонують реальні механізми закріплення незалежності суддів.

"Сподіваюся, що найближчим часом Конституційна асамблея надасть конкретні пропозиції і відповідний законопроект для внесення їх (цих пропозицій) у Конституцію. І, безумовно, ці пропозиції невідкладно направимо на експертизу до Венеціанської комісії", - запевнив президент України главу Венеціанської комісії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович змінив склад Венеціанської комісії в Україні: звільнили Ставнійчук

У свою чергу Дж. Букіккіо наголосив, що Венеціанська комісія завжди готова працювати з Україною у цьому напрямку і запропонував поетапно пропонувати зміни до Конституції. Він зазначив, що Україна вже досягла певних результатів у частині вдосконалення законодавства.

"Моя пропозиція полягає в тому, щоб іти в цій роботі крок за кроком... нам, напевно, не варто чекати, коли буде повністю готовий новий проект Конституції", - зазначив він.

Янукович розповів Букіккіо про роботу Конституційної Асамблеї, яка нині проводить активну діяльність.

За його словами, до цієї роботи можуть долучитися опозиційні сили.

"На жаль, у Конституційну Асамблею увійшли не всі представники опозиційних сил, а ми дотримуємося такого принципу, що "двері завжди відкриті" і я щоразу пропоную представникам опозиційних сил брати участь у Конституційній Асамблеї", - зазначив Янукович.

Венеціанська комісія 14 разів давала свої рекомендації щодо правових документів, що розробляються в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Україна направить Венеціанській комісії зміни до Конституції у судовій сфері - Янукович». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути