середа, 12 вересня 2012 09:10

Україна може приєднатися до держав з "президентськими династіями" - ЗМІ

Україна може приєднатися до держав з "президентськими династіями" - ЗМІ
Західні ЗМІ порівняли сім'ю Януковичів із Лукашенками та споконвічними керманичами Північної Кореї. Фото: korrespondent.net

Старший син президента України Олександр Янукович стає все більш вагомим гравцем, та навіть може посунути Рината Ахметова.

Про це йдеться у статті газети Rzeczpospolita, переклад якої наводить "Главком".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Політолог: Тимошенко - єдина, хто не просуває родичів до Ради

Експерти стверджують, що експансія  Олександра Януковича у вугільній промисловості має на меті не тільки економічні інтереси. Мова йде і про збереження електорату його батька.

"Вугілля повинен замінити дорогий російський газ в українській економіці. Українські теплоелектростанції будуть використовувати чорне золото, причому, заміну технології профінансують китайські державні банки, виділяючи зараз Україні кредит розміром понад 3 мільярди доларів США", - сказав Rz Олег Соскін, економічний радник колишнього президента Леоніда Кучми.

За його словами, син Януковича також буде експортувати вугілля, б'ючи по інтересам самих головних вугільних королів Донбасу. Серед них, звичайно, і Рінат Ахметов, який поступово втрачає вплив в оточенні Президента, зазначив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не вірю, що у Януковича-молодшого немає жодної машини - Ляшко

Водночас, автор статті наголошує: "Якщо родина українського керманича зміцнюватиметься, то Україна може приєднатися до держав з "президентськими династіями". У Білорусії президент Олександр Лукашенко теж цементує міць своєї сім'ї. Його найстарший син Віктор вважається дуже впливовим, а молодший, Дмитро, більш активний в бізнесі. Найбільш відома у цьому контексті Північна Корея, де після смерті Кім Ір Сена правив його син Кім Чен Ір, а тепер – внук Кім Чен Ун".

Зараз ви читаєте новину «Україна може приєднатися до держав з "президентськими династіями" - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути