пʼятниця, 30 вересня 2011 21:44

"Український спорт має стати вигідним бізнесом" - Глущенко

"Український спорт має стати вигідним бізнесом" - Глущенко

У розвинених країнах спортивна галузь вже давно перетворилась на вигідний та розвинений бізнес. Українській спорт також має стати привабливим для бізнесменів, що дозволить розвивати цю галузь не лише за державний кошт.

Про це сказав перший заступник голови Державної служби молоді та спорту Сергій Глущенко.

"Держава не може бути єдиним патроном всієї спортивної сфери країни. Тому необхідне залучення, перш за все, українського бізнесу до розвитку спорту. На цьому наголосив і Прем'єр-міністр України Микола Азаров", - зазначив Глущенко.

За словами чиновника, голова уряду дав завданням галузевим міністрам вибрати з числа успішних компаній ті, якій можуть та хочуть спонсорувати розвиток українського спорту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Львівська молодь вимагає майданчика для занять вуличним спортом

"Ще один шлях – фонд спорту. Є різні рецепти, але фонд повинен наповнюватися із зовнішніх джерел і, як правило, це крупний бізнес. Крім того, можливе запровадження лотереї, а це також бізнес. У багатьох країнах це одне з основних джерел фінансування спорту. В Італії частка коштів від лотереї сягає 75% фінансування будівництва спортивної інфраструктури. А ще меценати", - розповів Глущенко.

Він вважає, що державі і бізнесу вигідно вкладати кошти у спорт.

"Здорові діти – це здорові дорослі, які краще працюють і менше хворіють. Менше коштів витрачається на лікування... Я вже не кажу про розвиток професійного спорту та підняття іміджу країни успішною участю у престижних міжнародних змаганнях", - наголосив чиновник.

Зараз ви читаєте новину «"Український спорт має стати вигідним бізнесом" - Глущенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути