середа, 10 жовтня 2012 12:25

Українці потребують нове покоління політиків — соцопитування

Українці потребують нове покоління політиків — соцопитування
Фото: yak-prosto.com

Соцопитування показують, що більш за все українці потребують нове покоління політиків.

Про це під час експертної дискусії сказав генеральний директор "ФОМ-Україна" Олександр Бухалов.

"Декілька років тому я приймав участь у міжнародному опитуванні в Росії, Україні та Казахстані. В усіх трьох країнах запитували: "Хто спроможний вивести країну з кризи?". В Казахстані 70% назвали Назарбаєва, в Росії — 45% Медведєва і 45% Путіна, в Україні — 55% сказали, що це нові люди, які прийдуть в політику", - розповів він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Об'єднання опозиції може стати серйозною помилкою, яка зіграє на руку Партії регіонів" - американський експерт

За даними "ФОМ-Україна", на сьогодні 77% людей в Україні готові піти голосувати. "Це досить завищена оцінка, оскільки реально ходять менше. Ми запитувати про довіру до політиків. Перше місце — займає Кличко, друге — Янукович, третє - Азаров, четверте — Яценюк, п'яте — Тимошенко, шосте — Тігіпко. Якщо казати про довіру до партій та блоків, то на першому місті - "УДАР", потім Партія регіонів, Об'єднана опозиція, КПУ та "Свобода", - додав Бухалов.

За його словами, більш за все українці згодні з тим, що країна потребує нове покоління політиків. "На питання "Кого з учасників виборів вибачите реальною опозицією Януковичу та ПР?", люди відповіли так: Об'єднана опозиція, "УДАР", "Свобода", "Україна-Вперед!", та "Наша Україна", - пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бекешкіна пояснила, для чого штампують фальшиві рейтинги

Експерт повідомив, що за даними останнього опитування організації від 6 жовтня , якби вибори відбулися завтра, то ПР набрала 19,7%; "УДАР" — 16; Об'єднана опозиція — 11,1; КПУ — 7,9; "Свобода" — 3,2; "Україна-Вперед!" — 3,1.

"Відеокамери — це не буде фактором залякування, а скоріш стримувальним фактором для тих, хто буде рахувати. Масових протестів по Україні не буде. Масово будуть суди", - резюмував експерт.

Зараз ви читаєте новину «Українці потребують нове покоління політиків — соцопитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути