неділя, 16 листопада 2014 08:25

Україною управляють Порошенко, Турчинов і Коломойський — політолог

Україною управляють Порошенко, Турчинов і Коломойський — політолог
фото: ua-today.com

Зараз влада в Україні складається з кількох угруповань. Є два офіційні центри — Петро Порошенко та Арсеній Яценюк з Олександром Турчиновим й один неофіційний — мільярдер Ігор Коломойський. Про це в інтерв'ю "Газеті по-українськи" сказав політолог Сергій Толстов.

"Вони створюють потенціал розбіжностей. Порошенко прийшов з лозунгом миру, припинення агресії, врегулювання внутрішніх конфліктів. Це є запорукою відновлення позитивного розвитку. Якщо не буде миру, перспектива країни — під загрозою. Натомість Яценюк з Турчиновим — партія війни. Ця група виходить з того, що досягнення миру може бути лише за рахунок зовнішніх чинників. Коли США та Євросоюз примусять Росію припинити війну. Путін на це не йде, і санкції його не лякають. Подальших економічних втрат він не боїться. Ігор Коломойський очолює олігархічну групу, яка після Майдану зміцнила свої позиції. На першому місці в нього — бізнес-інтереси. Далі — розширення адміністративного впливу. Крім Дніпропетровщини, у Коломойського сильні позиції на Волині, в Одесі, Запоріжжі. Зараз він ближчий до Яценюка — Турчинова.

За словами експерта, залишаються два центри ухвалення рішень — Порошенко та Яценюк.

"Вони заявляють курс на членство в НАТО. Це посилює бажання Путіна не зупиняти війну. За прогнозами фахівців, війна на Донбасі може тривати ще років 10. У Путіна є 10 тисяч танків старих модифікацій, яких не шкода. Вони стояли без діла 25 років у сибірських ангарах. З приватних джерел знаю: росіяни перевезли за допомогою так званого гуманітарного конвою тренажери і створили базу для підготовки танкістів, артилеристів з населення Донбасу. Тепер найголовніша загроза — наступальна операція російської танкової армії. Друге — скорочення українських золотовалютних резервів. При крайній точці у фінансовій сфері розпочнеться паніка. Всі захочуть вивезти хоча б рештки своїх статків за кордон. Якраз у такий момент Кремль дасть сигнал на розширення наступальних дій", - наголосив Толстов.

Зараз ви читаєте новину «Україною управляють Порошенко, Турчинов і Коломойський — політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути