субота, 17 серпня 2013 10:20

Українці вийдуть на вулиці, коли їхні кишені спорожніють - експерт

Українці вийдуть на вулиці, коли їхні кишені спорожніють - експерт
Фото: expres.ua

Українці здатні брати участь у масових акція протесту, коли економічна ситуація в країні суттєво погіршиться. Про це у коментарі Gazeta.ua сказав журналіст Роман Шрайк.

Учасники Врадіївської ходи на чолі із Василем Любарцем оголосили про нову акцію протесту "Від Врадіївки до любові". За планом активістів, 2 жовтня одночасно із усіх регіонів України повинні вийти протестувальники. 10 жовтня усі вони мають зібратися у столиці. Там люди вимагатимуть відставки президента та уряду. Любарець розповів, що очікує до 500 тис. учасників.

"Мені б дуже хотілося, щоб ці акції були масовими. Однак врадіївські активісти вітрило вже не піймають. Емоції пов'язані із подіями у Врадіївці погасли. Якщо ці активісти змогли навіть на той момент зібрати 30 людей, то цього разу має бути ще менше. Поки подібні громадські акції у нас не масові. Тим паче тема у ЗМІ вже затухла. Інформаційна ситуація не буде допомагати розвитку цієї "врадіївської теми", - сказав він.

Шрайк запевнив, що вірить у здатність українців до масових протестів проти влади .

"Однак, вони можливі лише у випадку погіршення економічної ситуації в Україні. Коли уряд не зможе виплачувати зарплати і пенсії, гривня впаде. Економічна ситуація така, що це станеться: рано чи пізно. І тоді все можливо. В інших випадках, я таких можливостей не бачу, хоча влада дає приводів більш ніж достатньо", - вважає він.

Зараз ви читаєте новину «Українці вийдуть на вулиці, коли їхні кишені спорожніють - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

29

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути