середа, 11 грудня 2013 11:38

Україна в перспективі буде впливати на Росію - політолог Бжезинський

Україна в перспективі буде впливати на Росію - політолог Бжезинський
Фото: telegraf.com.ua

Відомий американський політолог Збігнєв Бжезинський заявив, що події в Україні - незворотні.

На думку радника з нацбезпеки при президентові Сполучених Штатів Джиммі Картера, ці події стануть причиною серйозних геополітичних наслідків. Зокрема, Бжезинський про це написав у статті, яка була опублікована в британській газеті "Файненшл таймс". За прогнозами політолога, рано чи пізно Україна буде частиною демократичної Європи. У свою чергу, Росія теж піде її прикладом.

На думку Бжезинського, сплеск українського патріотизму - це сигнал того, що національна незалежність "стає реальною політичною домінантою". Особливо для української молоді, яка ні мовної, ні з історичної позиції не сприймає себе як частину "матінки Росії". За словами політолога, 20 років незалежності України створили нове мислення. Це мислення не є русофобским і затверджує національну ідентичність українців як частину європейської цивілізації.

Бжезінський вважає, що Євросоюз повинен чуйно прислухатися до України у питанні економічної підтримки. Він зазначив, що Україна в перспективі буде впливати на Росію. "Той, хто народжується новий середній клас Росії прийде до висновку про те, що єдиний розумний шлях - стати справді сучасним, демократичним, а то й, можливо, навіть провідною європейською державою", - підсумував експерт.

Зараз ви читаєте новину «Україна в перспективі буде впливати на Росію - політолог Бжезинський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

42

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути