понеділок, 09 червня 2014 19:41

Україна, РФ та ОБСЄ обговорили план Порошенка

Україна, РФ та ОБСЄ обговорили план Порошенка
Петро Порошенко Фото: crimeavector.com.ua

Учасники тристоронньої контактної групи прийшли до взаєморозуміння за ключовими етапами виконання плану президента України з мирного врегулювання ситуації на сході країни.

Як повідомив департамент інформаційної політики МЗС України, учасники тристоронньої контактної групи з реалізації положень мирного плану президента України у складі представників України, Російської Федерації та ОБСЄ 8 і 9 червня провели три засідання.

"В результаті проведеної роботи сторони прийшли до загального розуміння за ключовими етапами виконання згаданого плану та переліку першочергових завдань, досягнення яких сприятиме деескалації ситуації в Донецькій і Луганській областях України", - зазначено в повідомленні.

Учасники тристоронньої контактної групи домовилися про продовження зустрічей у цьому форматі.

8 червня прес-служба президента України повідомила про засідання тристоронньої контактної групи з реалізації мирного плану в Донецькій і Луганській областях. У зустрічі взяв участь президент України Петро Порошенко, посол України в Німеччині Павло Клімкін, спеціальний представник генерального секретаря ОБСЄ Хаіді Тальявіні і посол РФ в Україні Михайло Зурабов.

"Ми повинні на цьому тижні припинити вогонь. Для мене кожен день, коли вмирають люди, кожен день, коли Україна платить таку високу ціну, є неприйнятним. Тому, по-перше, треба відновити роботу державного кордону України, для того, щоб гарантувати безпеку кожного громадянина України, який мешкає на Донбасі, незалежно від того, які політичні симпатії він має", - заявив Порошенко 8 червня.

П.Порошенко запропонував проводити засідання тристоронньої контактної групи щодня для аналізу зробленого та координації подальших дій з реалізації плану мирного врегулювання на сході України.

Зараз ви читаєте новину «Україна, РФ та ОБСЄ обговорили план Порошенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути